Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přemnožení potkanů

Ahoj všem,
po delší době mám opět problém. Minulé léto mi v dílně (zároveň odchovna potkanů, přes léto), utekl pár potkanů, oba albíni. Samce jsem odchytil samici ne, předpokládal jsem, že dlouho nevydrží, jelikož to je albín a domníval jsem se, že ti moc dlouho volně nepřežijí.
Začala zima a já nacházel potkaní trus po dílně, což nebylo zrovna příjemné, tak jsem nasadil pastičky, ty byly naprosto bez úspěchu, tak jsem přistoupil k jedu (z čehož jsem opravdu nebyl nadšený). Jed byl na různých místech po dílně umístěn i přímo vedle jejich skrýše (kde jsem je dnes večer našel), jed jsem umístil někdy koncem prosince. Bez úspěchu, nasadil jsem tedy po měsíci jiný jed, doteď také bez úspěchu z misky zmizeli pouze dvě granulky.

Dnes když jsem šel kolem dílny napadlo mě podívat se s baterkou "znovu", kde by se mohli skrývat. Jejich skrýš jsem našel ve staré posteli, vykousali matraci prokousali se dřevem a úspěšně tam přežívají. Po odkrytí matrace na mě vykouklo cca 10 hlav hnědých potkanů a mezi nimi jedna albínka, která mi utekla (v posteli jich může být dalších xxx).
Nikdy jsem hnědé potkany nechoval, tedy musí být divocí, bydlíme na vesnici všude kolem pole, potkanů je tu tedy celkem dost (i když jsme s nimi doposud neměli problémy), další zajímavost je, že většina na sobě měla bíle znaky, tedy soudím, že to bude odchov samice co mi utekla, už jen proto že byly menšího vzrůstu, pak tam byl jeden opravdu pořádný potkan až do černa, soudím že alfa samec.
Rád bych se Vás tedy zeptal jak je možné, že divoký potkan k sobě pustil albíní samici?
A další otázka jak je vyhladit?

Předem děkuji za odpovědi.

Vítek :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Drahy pane, za prve, kdyz potkany chovate, tak nevidim duvod je travit. A za druhe, mezi zakladni zn… nový
Kat666 24.04.2018 18:01
Kat666
Letopočet. nový
Nuty 24.04.2018 20:29
Nuty
Po 6 letech už ho to asi fakt nezajímá poslední
simča m 24.04.2018 20:43
simča m

Drahy pane,
za prve, kdyz potkany chovate, tak nevidim duvod je travit. A za druhe, mezi zakladni znalosti patri, ze samice, ac albina se snaze adaptuje. Kdyz uz tedy jste muz, tak alespon toto by Vam mohlo dojit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru