Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otrava 2r samicky s Kalanchoe

Zdravim,

Toto tema zakladam ako varovanie pre chovatelov mozno aj inych plazov...:(

Vcera mi uhynula 2r vitalna samicka po zjedeni asi 3 listov Kalanchoe (Kalanchoe daigremontiana) http://en.wikipedia.org/wiki/Kalanchoe_daigremonti ana.

Rada sa vyhrievala takze som ju dal na slnko lenze mi preskocila ku kvetinacom kde boli mlade sadenice 10x chilli a kalanchoe.

Kedze bola dost pazrava a jedna vsetko zelene, tak tentokrat na to bohuzial doplatila. Ucinky zacli az na 2 den po poziti cca po 15h. Vecer ako som prisiel z prace bolo uz dost neskoro. Len stala zaseknuta (svaly dost tuhe), tlama siroko otvorena, brada cela cierna a oci minimalne pootvorene. Na dotyk reagovala malo. Skusil som jej dat caj Detox (http://www.lekynainternetu.cz/p/leros-natur-detox- cistici-caj/) ale asi po hodine sa uz skoro vobec nehybala (vid.video). Skusil som este raz caj so striekackou ale uz to ani neprehltala, ked som ju pretocil, tak z tlamy vytiekol caj scervenanej farby (krv) a vypadol aj kusok listku kalanchoe.

Je to aj moja blbost a nepozornost aj ked vcera ma srali tie chilli ze musim zacat odznova dnes mi to je uz jedno :(((

Fotky
Agama

Video
Kg3Frwe0Ci8

Ak niekto vie dobre anglicky tu su blizsie info :
Cardiac_glycoside
Daigremontianin

V skratke:
Funguju ako silne sedativum, vyssie davky napadaju centralny nervovy system, ovplyvnuje srdce. U malych zvierat intoxikacia svalov, nervov

Kalanchoe
[http://i230.photobucket.com/albums/ee160/daveko13/  Agama/DSC_5678.jpg]

Agama
[http://i230.photobucket.com/albums/ee160/daveko13/  Agama/DSC_5658.jpg]

Předmět Autor Datum
Pokud by mi ta kytka zabila agamku tak by šla oknem (ta kytka)
pogonkoter 07.03.2012 13:52
pogonkoter
No to bys té agamě pomohl. Krom mrtvé agamy bys měl ještě mrtvou kytku ;-) Ta rostlina za nic nemůže… poslední
Aurifer 07.03.2012 13:59
Aurifer

No to bys té agamě pomohl. Krom mrtvé agamy bys měl ještě mrtvou kytku ;-) Ta rostlina za nic nemůže, ona tu agamu nezabila. Prostě je jedovatá a je potřeba zabránit zvířatům, aby ji požírali. Já mam na okně sbírku Euforbií a taky nedovoluju kočkám, aby se na nich popásaly, ikdyž by to rády dělaly.

K tématu- je to smutná zkušenost, no. Ale majiteli budiž ke cti, že to takhle zdokumentoval a zveřejnil jako upozornění pro ostatní, že je potřeba si na to dávat bacha. A taky z toho plyne ponaučení, že Kalanchoe nebude patřit do terárka ke zvířatům.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru