Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium pro agamu - větrání

Zdravím stavím terárium pro agamu/před několika dny jsem se ptal na lepení pozadí)..chtěl bych se zeptat musím dělat větraní nějake specialní a nebo stači do boku vyvrtat cca 10 děr? předělávám starou vytrínu(2 skla posuvny a mezi nima je 1 cm mezera - určitě takovou skřín znáte)
[mod]Změna předmětu, původně: Terárium pro agamu - vzduchování (Melda)[/mod]

Předmět Autor Datum
Větráni musí být nahoře a v boku nebo dole. Místo dítrek bych volil díru ve tvaru obdelníku do které…
p. Matouš Hladný 10.03.2012 19:54
p. Matouš Hladný
Od vás rady zrovna moc nepotřebuji, když vidím jak to máte s chamíkem. A pokud znáte tyhle vitríny t…
pogonkoter 10.03.2012 19:59
pogonkoter
Takovéhle větrání by podle mě mohlo plně dostačovat, chce se to vyzkoušet, ale jelikož v teráriu pro…
jiher 10.03.2012 20:11
jiher
díry udělém takové aby krmný hmyz nemohl zdrhnout.ve stropu vetrani nebude.nevyhodou je jen ta mezer…
pogonkoter 10.03.2012 20:18
pogonkoter
Myslím, že by neměl být problé. popř. větrání by šlo v budoucnu zvětšit kdyby bylo nedostatečné.
jiher 11.03.2012 13:11
jiher
Dobře děkuji za radu ;)
pogonkoter 11.03.2012 13:19
pogonkoter
Jelikož vousdatky nevyžadují vysokou vlhkost tak si myslím že problém nebude, kdyby byl problém začí…
jiher 11.03.2012 14:09
jiher
Osobně si myslím, že to bez toho větrání ve stropě nepůjde. Ztráta tepla je pitomost, pokud budete m… poslední
VilemC 11.03.2012 15:41
VilemC

Od vás rady zrovna moc nepotřebuji, když vidím jak to máte s chamíkem. A pokud znáte tyhle vitríny tak vite že ty skla posuvny maji mezi sebou mezeru po cely vyšce.takže jedno větrání zaručeno je.ted otázka jak to udělat v boku.pokud bych dřevo vyřizl a dal mrížku je stejny jako udělat diry v označenem obdelníku a napodobit tu mřížku aniž bych vyřezaval obdelník

Takovéhle větrání by podle mě mohlo plně dostačovat, chce se to vyzkoušet, ale jelikož v teráriu pro agamy nemusíte držet vysokou vlhkost tak větší větrání určitě nebude na škodu. Na druhou stranu zbytečně velké větrání znamená zbytečné tepelné ztráty. Pokud větrání takhle vyřešíte a nebylo by dostatečné můžete ho vždycky zvětšit. Jde také o to aby Vám neutíkal z terária krmný hmyz, pokud by byly ty vyvrtané dírky moc velké. Nedoporučuji větrání do stropu, jsou pak velké tepelné ztráty.

díry udělém takové aby krmný hmyz nemohl zdrhnout.ve stropu vetrani nebude.nevyhodou je jen ta mezera mezi těmi skly.ta jde až nahoru.popř pošlu fotku té skřině pokud je potřeba.ve stropu budou jen cca 2 diry ( UVB + Normal žárovka)...plánuji tak do 14 dní již agamu přestěhovat.

Osobně si myslím, že to bez toho větrání ve stropě nepůjde. Ztráta tepla je pitomost, pokud budete mít na vyhřívání bodovku, nebo nějakou výbojku, tak pod ní bude teplo dostatečné a ve zbytku by naopak mělo být výrazně nižší, takže odvětrání je potřeba. Podstatný rozdíl oproti tomu co tu popisujete že plánujete je, že při větrání ve stropě a v boku v teráriu vzduch koluje a hezky se čistí. Jak to bude s přirozenou cirkulací u mezery ve dveřích, netuším. Zkusit to můžete, obávám se, že to fungovat nebude a budete zbytečně to větrání dodělávat dodatečně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru