Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rhacodactylus ciliatus - Pagekon řasnatý - vzhled samice, je zdravá? Prosím o radu

Samice má 34g samec 37g a oba mají v těle 11cm plus 9cm ocas. Koupila jsem je proto, že vypadali v pořádku, toho ocásku jsem si bohužel nevšimla hned, což mě trochu mrzí, ale to už nezměním. Pokud je to např. z nedostatku vápníku po nedávné snůšce a je to jen estetická vada není to pro mě žádný problém. Jinak mi opravdu nepřišli nijak nemocní, na ruce drží, lezou po plastu v pohodě oba. Tu kůži co jsem našla to byl jen kousek, předpokládám že se to utrhlo samici z tlapek protože tam měla nějaký cár. Ona uplně v pohodě vyleze po hladkém povrchu půl metru do výšky. Co mám dělat, když nemůžu věřit člověku od kterého zvíře kupuji a který by mi o těch zvířatech měl říci všechno a ne říct to nejlepší aby jsem náhodou necouvla? Nejsem zkušený chovatel. Jsou to mý první gekoni vůbec. K tim vitamínum, myslím že reptivite má stejné obsahové látky jako většina ostatních přípravků, nedavno jsem to srovnávala. Dále dostali reptiline (obsahuje D3,A a další..) a v teráriu mají k dispozici kousky sépiove kosti pro doplnění vápníku.
Prodávající mi řekla že mají období březosti a páření, že klidně samice může za několik měsíců snést. Proto se ptám na březost. Bohužel mi toho neřekla o mnoho víc, bylo tam až moc lidí..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny