Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rhacodactylus ciliatus - Pagekon řasnatý - vzhled samice, je zdravá? Prosím o radu

Dobrý den,
v sobotu jsem si na pražské burze pořídila páreček pagekonů řasnatých. Na první pohled jsou zdraví, aktivní, žerou v pořádku. Ale trošku se mi nezdá vzhled samičky. Je taková "tlusťoučká" ale ne na bříšku ale v hrudníku, a také má trochu zohýbaný ocásek. Řekli mi, že to může mít např. po páření. Myslíte že je obézní? Může být ten ocásek počínající rachitida? Jak mám případné potíže léčit? Doma mám reptivite který používám u agam a ještě vitamíny v kapkách koupené přímo pro gekony. Oproti stejně velkému samci má o 3g více. Tento pár je podle prodávajícího "sehraný", měli již spolu snůšku.Pro srovnání jsem přiložila i fotku samečka (ten tmavý). Je možné že si dělá nějaké zásoby před snůškou protože je oplozená nebo něco podobného? Děkuji za rady. Tereza

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak bohužel, před dvěma týdny z ničeho nic jsem samičku našla mrtvou. Už jsem si myslela že je celke…
Terkams 03.05.2012 20:47
Terkams
vy jste měla udělat to, že jste měla nafotit zvíře hned po koupi (aby na fotkách bylo datum) a pak s… nový
Aurifer 03.05.2012 21:25
Aurifer
Myslím si, že hlavním problémem bylo to vymačkání, podle mého došlo při mačkání k zranění a pak na n… nový
dominik577 03.05.2012 21:41
dominik577
na základě pitevní zprávy to už pak můžeš dát k soudu. Sice budeš čekat dost dlouho, než se začne ně… nový
Aurifer 03.05.2012 21:45
Aurifer
na základě pitevní zprávy to už pak můžeš dát k soudu. Sice budeš čekat dost dlouho, než se začne ně… nový
dominik577 03.05.2012 21:50
dominik577
Tak soud mě opravdu nenapadl :( Mě by stačilo před ním varovat ostatní. Protože suverénně vyhrál sou… nový
Terkams 03.05.2012 21:50
Terkams
Fotky mrtvého zvířátka samozřejmě mám, když jsem jí našla ještě nebyla ani tuhá :( Ale dnes už je po… nový
Terkams 03.05.2012 21:48
Terkams
Jo trošku jsem se spletl :-)) Tak ale i tak je jasne, že to byla chyby původního majtele. Ten věk bu… nový
dominik577 03.05.2012 21:53
dominik577
Díky za rady :) nový
Terkams 03.05.2012 21:58
Terkams
ono právě kdybyste měla fotky, případně třeba veterinární zprávu z data po koupi + pak zprávu z pitv… nový
Aurifer 03.05.2012 23:02
Aurifer
Tak to mě fakt mrzí... mám vet zprávu po dovezení, fotky po dovezení i po smrti, jen ta pitva... :(… nový
Terkams 04.05.2012 13:22
Terkams
Využiju vlákna a optám se.. Dnes jsem dostal samici, ale má zalomeny ocas, tak by mě zajímalo zda mu… nový
dominik577 12.07.2012 17:28
dominik577
Podle mě to nevadí, protože (teď nevím jistě ale vím že velká většina) asi 90% procent cilliatů v př… nový
pythonregius2000 12.07.2012 19:52
pythonregius2000
asi 90% procent cilliatů v přírodě ocas nemá a rozmnožují se.. nojo, ale zalomeny a ulomeny ocas je… nový
.JaBula. 12.07.2012 21:19
.JaBula.
JaBula přesně floppy tail mám na mysli, tak uvidím.... pokusím se k ní za čas hodit samce a dám vědě… poslední
dominik577 13.07.2012 10:53
dominik577

Tak bohužel, před dvěma týdny z ničeho nic jsem samičku našla mrtvou. Už jsem si myslela že je celkem v pohodě, pěkně žrala, lépe se držela na skle... žrala mi z ruky a pak za pár hodin jsem jí našla na větvičce bezvládnou.. bohužel se nejspíš projevilo špatné původní prostředí a nedostatek živin a potvrdili se negativní prognózy tady, já pořád doufala že si bude v klidu žít. S prodejcem jsem nic nevyřešila, když jsem se pánem snažila komunikovat, tak mě sprostě odpálkoval a vymlouval se, že on za to nemůže, že to je moje chyba, lhal mi a obviňoval mě ze lži, když jsem mu říkala, že mi na burze trvdil že už měla několik snůšek, nakonec mi řekl, že je přece tak mladá, že nikdy nemohla snášet a jestli jsem jí dala k samci tak jsem jí zabila, škoda jen, že už nevěděl, že to on mi ji prodal "v harmonickém páru"... tahle komunikace probíhala ještě když žila. Zkoušela jsem psát na vedení pražské burzy, ale zjistila jsem že pořadatel je kamarád tohodle prodejce a místo aby mi odpověděl na můj dotaz, tak krásně celý můj email vzal a jen mu ho přeposlal :D Tímto bych Vás chtěla upozornit, na prodejce jménem Dalibor Večeřa, je z jižních čech, vždy je u stolu který je dole v hale hned první po levici. Ano, vím že výběr byla moje chyba, chyba začátečníka. Ale slušný prodejce by mě začátečníkovi poradit, ne z něj vytáhnout prachy a vyhrožovat mu soudem..

Myslím si, že hlavním problémem bylo to vymačkání, podle mého došlo při mačkání k zranění a pak na následky toho :x:

Auri... jasne, na pitevnu dát mohla, ale??...co potom ještě pak peníze v pr*eli..a od něj pochybuji, že by něco dostala. Jediné co je na té pitvě dobré, tak to, že pak člověk ví zda udělal chybu on, nebo v tomto případě prodejce! ;-)

Tak soud mě opravdu nenapadl :( Mě by stačilo před ním varovat ostatní. Protože suverénně vyhrál soutěž o největšího kr... co jsem v životě potkala. Je fakt že když mi napsal, že pokud o něm budu šířit "lži" tak mě zažaluje, po tomhle emailu jsem se na něj vykašlala..

Fotky mrtvého zvířátka samozřejmě mám, když jsem jí našla ještě nebyla ani tuhá :( Ale dnes už je pohřbená na zahradě. Já hlavně už jsem neměla nervy na toho pána, jelikož mi řekl, že pokud o něm budu šířit "lži" tak mě dá k soudu a navíc pořadatel mu stojí za zadkem. Tak by to byly vyhozené peníze a akorát bych byla ještě naštvanější.. Raději tu tisíckovku co ušetřím na pitvě, která by mi už nepomohla schovám, a pořídím si samičku novou a zdravou :( Aspoň jsem se poučila do budoucna. Teď jsem si na burze vybírala mládě a měla jsem ho na ruce hodně dlouho, nemluvím o tom, jak dlouho jsem vše řešila se samotným prodejcem nového zvířátka.
Dominiku: To mačkání jsi si asi spletl. To bylo u té mladé samičky co mám 14 dní. Ta je v pořádku, papká cvrčky, kašičky přímo hltá, skáče jako šílená dneska mi málem zdrhla z terárka po skle :) Takže je a doufám bude v pořádku :) Zatím má pořád 12gramů, kolik by jí odhadem mohlo být měsíců? Tak ty dva?

ono právě kdybyste měla fotky, případně třeba veterinární zprávu z data po koupi + pak zprávu z pitvy, tak by byla situace přesně obráceně...o tom to je, že prostě podvodníci hřeší na to, že lidé neví, jak se zachovat a jak situaci řešit, takže ji obvykle řešit nebudou. takže pak podvodník zadupe a bude doufat, že utečete a dáte pokoj.

Píšu to i pro ostatní- pokud omylem koupíte nemocné zvíře a víte prodejce -ideální je, když máte kupní smlouvu nebo potvrzení o koupi- pokud ne, sežeňte si 2 svědky) a se zvířetem jsou hned ze začátku problémy, které zjevně nejsou způsobené vaší chybou, tak zvíře dobře nafoťte, aby byla vidět ta vada- důležitá je přesná datace na fotografii, zajděte s ním na veterinu, nechte si napsat vet.zprávu o stavu zvířete a pokud zvíře padne, dejte ho za čerstva na pitvu. A pokud na základě pitevní zprávy (samozřejmě, pokud zvíře neuhynulo na nějakou vaši chybu) vám prodejce zvíře nevyreklamuje, tzn. nevrátí peníze nebo nedodá jiné a začne dělat problémy, dejte ho k soudu. Záruční doba na živá zvířata je ze zákona 6 týdnů.

Tak to mě fakt mrzí... mám vet zprávu po dovezení, fotky po dovezení i po smrti, jen ta pitva... :( Mohla jsem mu aspoň zavařit a udělat zle. Těch 6 týdnů je taky velmi zajímavá informace, kdybych to býval věděla, tak bych se nenechala odbýt, když jsem ji chtěla vyměnit :( Díky, doufám ale, že už tvých rad nebudu muset využít. :)

asi 90% procent cilliatů v přírodě ocas nemá a rozmnožují se..

nojo, ale zalomeny a ulomeny ocas je dost rozdil. Predpokladam, ze tazatal ma na mysli tzv. "floppy tail".
Tam je to otazka...hodne zalezi na tom, jak moc je pokrivena panev, coz se zjituje dost blbe. Pro mne je samice s takovym ocasem rizikova vzdycky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru