Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
35 lidí kouklo a nikdo neporadil.? :)
Scarlant 13.03.2012 17:51
Scarlant
Velikost dospělého ježka se pohybuje kolem 20 cm, samičky bývají o něco větší. Váha se pohybuje v ro…
Denísek 20.03.2012 15:50
Denísek
Jedná se o noční zvíře, které přes den odpočívá schováno v úkrytu a v noci vyráží ven za potravou. T…
Denísek 20.03.2012 15:52
Denísek
Ježci jsou všežravci. My je krmíme granulemi pro kočky zn. Friskies a mláďatům ježků podávám granule…
Denísek 20.03.2012 15:53
Denísek
já doufám, že se tazatelka radou o krmení neřídila, granule Friskies jsou na rybí bázi, jsou přibarv… poslední
Hauti 26.01.2013 22:43
Hauti

Velikost dospělého ježka se pohybuje kolem 20 cm, samičky bývají o něco větší. Váha se pohybuje v rozmezí od 300 do 700 g. Délka života ježků je v přírodě kolem 2 - 3 let, v zajetí se ježci dožívají 6 - 8 let. Ježek bělobřichý v přírodě nezimuje a proto nepotřebuje v domácí péči vytvoření těchto podmínek. Jedná se o samotářská zvířata, která vyhledávají společnost partnerů pouze v období páření, chov více jedinců dohromady není proto vhodný.

Jedná se o noční zvíře, které přes den odpočívá schováno v úkrytu a v noci vyráží ven za potravou. Teplota mu vyhovuje v rozmezí od 21 do 30 °C, my je máme při teplotě 22-23 °C. Ježci v naší chovatelské stanici máme ubytované v plastových boxech o rozměrech 60x40x28 Jako podklad používáme hobliny. V každém boxu máme umístěnu polovinu papírové krabice od bot, která slouží jako ůkryt. Pro jídlo jsme v Ikei zakoupili skleněné svícny na "vetší" čajové svíčky. Pití máme již v napaječkách, misky s vodou se neosvědčili. Hobliny vyměňujeme v závisloti na znečištění avšak minimálně 1x týdně.

Ježci jsou všežravci. My je krmíme granulemi pro kočky zn. Friskies a mláďatům ježků podávám granule pro koťata. Mimo jiné ježkům předkládám pro spestření myší holátka, moučné červy, zophobasy, pribiňáček, kočíčí konzervu, piškoty, ovoce či zeleninu.

Tak doufám že se Ti mé rady budou hodit budu ráda když se mi ještě ozveš a napíšeš stav :)

já doufám, že se tazatelka radou o krmení neřídila, granule Friskies jsou na rybí bázi, jsou přibarvené, obsahují malý podíl masa a hlavně ty pro koťata obsahují mléko, takže jsou pro ježky absolutně nevhodné
Pokud si chcete vybrat slušné granulované krmivo, dobrý seznam i s "recenzemi" najdete ZDE

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru