Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chameleon jemenský změna barvy

Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně chameleona jemenského, kterého jsme si pořídili před měsícem. Teď jsou mu tři měsíce, jí jak najatej, asi 10 cvrčků denně, celkem nám i pije. Když jsme si ho přivezli tak byl po několik dnů krásně zelenej, ale poté co se poprvé svlékl, tak změnil barvu a je hnědofialový a akorát v noci když spí je krásně světle zelený. Občas částečně zezelená, nebo mu naskočí puntíky, ale kdykoli se přiblížíme k terárku, tak hned ztmavne. Světla má dost, zeleně také, vím že to asi znamená že se nás bojí, tak jsme ho přestali vyndávat, ale nepomohlo to. Předtím jsme ho parkrát vyndali a šplhal si venku po fíkusu a vypadal spokojeně, nechtěl ani zpátky. Do terárka mu nezasahujem, pouze daváme cvrčky a rosíme a samozřejmě vyndáváme trus. Jinak se mu daří dobře, ale je to tekové smutné mít hnědého chamýka a hlavně se bojím aby nebyl nemocný. Vemáte někdo prosím podobnou zkušenost???? velice děkuji!!!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
podmínky chovu?jo fotka chameleona a terka by neuškodila. jestli to chápu dobře tak i když jste pryč…
m.viridis1 14.03.2012 15:17
m.viridis1
Chamika mame v terariu 40x50x80cm (h,š,v). Svitime mu tam SunGlo 50w (10 - 12 hod denne) a Reptiglo… nový
daise 16.03.2012 09:32
daise
Může mu vadit cokoli, třeba plakát s kytkama, neco vedle trrárka, barva vašeho trika, motiv na obleč… nový
Host123 16.03.2012 13:55
Host123
Opět po delší době píšu.. Vyzkouseli jsme všemožné změny, místnosti, prostředí v terárku ale přes de… nový
daise 21.05.2012 14:46
daise
Nejsem sice chovatel chameleonů zatím ale mě to připadá jako se snažil splynout s pozadím (korkem),… nový
Sikora 21.05.2012 16:10
Sikora
taky uz me ten korak napadl, vymenim pozadi, pridam kytky a uvidime.. diky za napad! nový
daise 21.05.2012 17:27
daise
Zdá se mi, že tam má celkem tmu. Nemůže mi vadit něco na vás? Jenda známá k nám přišla a měla červen… nový
Host 123 21.05.2012 16:18
Host 123
Snazim se pred nim chodit v neutralnich barvach, vlasy zadna divocina :) ale pridam vice kytek do te… nový
daise 21.05.2012 17:29
daise
Zdravím, nějaké změny ve zbarvení? :) nový
Nyiziel 05.06.2012 14:22
Nyiziel
Také máme chamika 2 dny jsou mu 4 měsíce a od té doby co jsme ho dali do terária má stejně tmavou ba… poslední
Luca 1 16.01.2021 20:02
Luca 1
Zdravím koupila jsem od jeden paní co se stěhovala do zahraničí chameleona Jemenskeho je mu rok a pu… nový
Katrin 05.07.2016 18:05
Katrin
Zajímalo by mě, jak to dopadlo po přidání kytek a výměně pozadí. Máme teď uplně stejný problém. Krás… nový
kkathy 17.11.2012 23:02
kkathy

Chamika mame v terariu 40x50x80cm (h,š,v). Svitime mu tam SunGlo 50w (10 - 12 hod denne) a Reptiglo UVB 5.0 26 w (10 - 12 hod denne). Obe zářivky jsou kompaktní. Vlhkost v terariu je 60 - 70%. teplota 23 - 38 °C. Zadní stena je z korkove tapety, jedna bocní stena je bez plakatu a na druhe bočni stene je plakat s kytkama. V terárku má množství větviček a popínavých zelených rostlin a kamenný vodopádek, který ale nepouštíme, protože místo toho rosíme každý den, dole je rašelina. Jinak těžko říct jestli je tmavý i když nás nevidí, protože většinou nás zřejmě vidí dříve než my jeho. Ale když vstoupím do místnosti a rychle na něj kouknu tak je většinou tmavý a pokud je nazelenalý, tak když stojím chvíli u terárka, tak ztmavne také..

Opět po delší době píšu.. Vyzkouseli jsme všemožné změny, místnosti, prostředí v terárku ale přes den zůstává chamýk stále tmavý (viz fotky) akorát když spí je hezky zelený. Vylézá občas ven na fíkus, pokud mu ho dáme před otevřené terárko, ale jakmile se přiblížíme nafukuje se a schovává se. Když byl malý, chodil nám sám na ruku :(
Myslíte že je možné že až přejde u něj období dospívání, že se může zase zbavit stresu?? Nenapadá mě jediná situace která by to mohla způsobit.. Jinak jí, vyměšuje a roste jak najatej ale toto trvá tak tři mesice, ted je mu asi 5.
Dekuji za jakekoli rady a postrehy.
Aneta!!

Nejsem sice chovatel chameleonů zatím ale mě to připadá jako se snažil splynout s pozadím (korkem), protože tam ta hnědá převažuje. Dal bych mu tam více větví na šplhání, aby využil celý prostor terária. A určitě bych zkusil dát to terária více zelených rostlin tak aby dosahovaly až vrch terárka. Zbytečně netahat ven, nechat mu klid delší dobu než pár dní a okukovat ho z větší vzdálenosti. Ale určitě poradí ještě někdo znalejší a opraví mě. Také se nechám rád poučit. :-)

Zdá se mi, že tam má celkem tmu. Nemůže mi vadit něco na vás? Jenda známá k nám přišla a měla červené vlasy, a chamík se mohl zbláznit. Já jednou musela vyhodit triko, protože kdykoli jsem prošla kolem terárka, nafoukl se , ztečkovatěl a syčel. Na triku byla hlava krávy a bylo tarkysové.

Zdravím koupila jsem od jeden paní co se stěhovala do zahraničí chameleona Jemenskeho je mu rok a pul mam ho cca 2 týdny krásné papa leze ale stale je tmavý asi se mě bojí to chápu ale spíš by me zajímalo jestli si na me tak starý chameleon dokáže zvyknout protože počítám za 2 měsíce mu budu dělat komplet generální úklid a budu ho muset vyndat nechci aby jsme si vzájemně ublížili :(

Zajímalo by mě, jak to dopadlo po přidání kytek a výměně pozadí. Máme teď uplně stejný problém. Krásně zelený a přítulný byl do prvního svlíknutí u nás... nic se neměnilo, ani v terárku ani v okolí, jen on se změnil :(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru