loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čau hele upřesní trochu jak dlouho krajtu máš jestli je to import a jestli je chováš v páru. Protože…
acid 24.03.2012 19:26
acid
mám ji od loňského září...takže teď má asi rok.byla koupená na burze v Brně.celou dobu byla v pohodě…
baky2411 24.03.2012 20:30
baky2411
Hele pokud to není z importu a byla u dobrého chovatele a ty sám si nepozoroval žádné parazity tak t…
acid 24.03.2012 22:27
acid
takový prcek a mladé???? :-D proti té starší krajtě je taková žížalka :-D je mezi něma docela velký…
baky2411 25.03.2012 10:16
baky2411
Aha to mění věc zřejmě se jen vyhřívá. A asi sní lomcujou hormony :-D. No pokud máš neoplozenou snůš…
acid 25.03.2012 11:03
acid
Ahoj omlouvám se že zneužiju toto téma lae zajímá mě hlavně určování pohlaví u krajtic :-) Slyšel js…
Sikora 06.04.2012 11:53
Sikora
Zkus mrknout na rudimenty zadních končetin. Případně mohou být u samců na svlečce vidět svleky hemip…
BlackFlame 06.04.2012 11:58
BlackFlame
Jo to můj chlapec má. Teda prý chlapec chci počkat až se svleče a podívat se na svlečku, a po vypráz… poslední
Sikora 06.04.2012 12:07
Sikora

Čau hele upřesní trochu jak dlouho krajtu máš jestli je to import a jestli je chováš v páru. Protože čas od času toto dělají krajty, když jsou gravidní a takhle se vyhřívají. Takže muže jít o samici. Ale může jít o varovný signál, který nevěstí nic dobrého. Ale jak říkám bez bližšího info ti tu moc nepomůžou.

mám ji od loňského září...takže teď má asi rok.byla koupená na burze v Brně.celou dobu byla v pohodě.začala to dělat až teď poslední měsíc.je v jednom terárku ještě s jednou samicí.u té mladší krajty která je dovezená z burzy právě nevím jestli to je samec nebo samice.proto se ptám jestli to dělají i samci..... díky :-)

Hele pokud to není z importu a byla u dobrého chovatele a ty sám si nepozoroval žádné parazity tak to bych vyloučil. Toto dělají právě samice, které jsou gravidní tímto způsobem se vyhřívají.Pokud si nejsi jisty jestli to jsou samice,samci a nebo je to páreček tak mohli nastat 2 eventuality. Buď má v sobě neoplozenou snůšku a nebo máš u sebe páreček který je pohlavně dospěli a v takovém případě mohlo dojít ke spaření a zřejmě budeš čekat malý krajťatka :-D . A nejmíň pravděpodobné je že se ti scvokl samec :-D .

Aha to mění věc zřejmě se jen vyhřívá. A asi sní lomcujou hormony :-D. No pokud máš neoplozenou snůšku tak je to právě něco jako falešná březost ale s tím rozdílem že krajta „snese vajíčka“ ale s těch se nic nevyklube. Nevím jestli je tomu i u hadu (já osobně jsem se s tím nesetkal) ale někdy se stává problém se zadrženou snůškou, vím že tímto problémem trpí agami, želví a leguání… To se pak musí řešit s veterinářem. Je to asi stejné jako u porodu kdy plod nechce ven :-D. Ale ty se bát nemusíš zřejmě nejde o falešnou snůšku to by museli nastat hodně specificky podmínky, ve vetší míře jde o nějaký hormonový proces a nebo „o divné chovaní “ protože u krajt můžeš někdy pozorovat divné chovaní bez nějakých podmětu. Ale nemusíš se bát většinou jde o neškodnou formu bláznovství :-D. Co se tyče toho pohlaví tak může jít o samici tak na 50% pokud to chceš vědět na 100% tak zajdi k nějakému chovateli který umí buď sondovat nebo palpovat a nebo k veterináři který umí dělat s plazy. Ještě je tu jedna možnost ale není 100% jde o poznaní pohlaví ze svleku hledáním epitelu hemipenisů (takový přívěsky u kloaky) ale musí to byt hodně dobrý svlek a ten kdo to určuje musí byt fakt profík jinak u této metody nemáš šanci :-D.

Ahoj omlouvám se že zneužiju toto téma lae zajímá mě hlavně určování pohlaví u krajtic :-) Slyšel jsem že jdou palpovat hrozně špatně prý často zadržují hemipenisy. Chtěl jsem se zeptat nebo poprosit o fotky nebo něco jak mohu poznat samce od samice pomocí svleku. Hodně mě to zajímá je to určitě lepší než palpovat nebo sondovat pro zvíře. Samozřejmě že kombinace je zase nejlepší pro nás :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...