Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s vajíčky gekonů!!

Dobrý den,
prosím potřebuju pomoct, moje samička gekončíka nočního mi nakladla vajíčka a protože jsou to moje první vajíčka, tak bych se chtěl na pár věcí zeptat, jo jen pro info, zatím mám vajíčka v krabičce v teráriu a održuji teplotu okolo 27°C (chtěl bych totiž samičky) protože inkubátor nemám dodělaný, použil jsem malé akvárium obložil ho polystyrenem a na horní víko polystyrenu upevnil 15w topny kabel, ale ten mi topí na 36°C, objednal jsem si termostat RT-2, který mi ale dorazí až dneska odpoledne. Čeho se ale bojím je toto: posílám vám fota vajíček v příloze, mě se zdá jakoby něco s jedním vajíčkem bylo to levé bylo zahrabané ve vlhkém písku ze 3/4, zdá se mi takové provlhlé a je měkčí něž druhé, to pravé bylo jenom lehce zahrábnuté asi polovinu di písku a je v podstatě tvrdé nebo se mi to při přesunu zdálo, snažil jsem se, o šetrný a rychlý přesun, aby se nic nestalo takže píšu jen to co se mi zdálo. A jěště jenom, že ted je mám momentálne na obyč. písku a zítra je přesunu do vermikulitu, který mi také přijde. Chtěl jsem se zeptat jestli nepoznáte, co by mohlo být s druhým vajíčkem a jestli třeba nehyne a doporučili by jste mi něco? Jsem totiž doopravdy začátečník v odchovu. Předem děkuji za opověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fotky tu nejsou... Oni by se vylíhli i v tom terárku...lepší než písek je i rašelina, ale když bude…
lacerta. 25.03.2012 10:11
lacerta.
Aha děkuji, no já jsem ho jen tak trošku polil rozmíchal, že by byl úplně nějak mokrý se říct nedá j…
Mr_FesN 25.03.2012 10:29
Mr_FesN
Tam podle mě není dost vápníku, chtělo by to ještě míchat s nějakým vápníkem - třeba mletý vápenec..…
lacerta. 25.03.2012 10:34
lacerta.
myslíte že by stačilo dát no misky, mletou sépiovou kost a a skořápky vajíček?
Mr_FesN 25.03.2012 10:44
Mr_FesN
jj, taky to tak jde...
lacerta. 25.03.2012 10:52
lacerta.
tak jo, děkuju moc za rady :) za chvilku dorazí termostat, tak snad bude všechno v pořádku :)
Mr_FesN 25.03.2012 12:51
Mr_FesN
Hlavně je nepřehřát (ty termostaty je třeba vyzkoušet, proměřit teploty a podle toho otáčet tím čudl… poslední
lacerta. 25.03.2012 12:59
lacerta.

Fotky tu nejsou...

Oni by se vylíhli i v tom terárku...lepší než písek je i rašelina, ale když bude vermikulit, tím líp - jen nesmí být moc mokrý. Co s druhým vajíčkem bez fotky těžko říct, ale stejně - pokud je dobré, zvládne to, pokud ne, tak stejně nic moc nepomůže. Chce to jen hlídat, aby nevyschla a naopak nebyla moc v mokru.

Aha děkuji, no já jsem ho jen tak trošku polil rozmíchal, že by byl úplně nějak mokrý se říct nedá je takový polosuchý, myslím že je akorát. Vitamíny dostavají (ROBORAN H pro slepice) mám je jeden měsíc koupené od chovatele, kterému už několikrát snesly vajíčka. Chová gekony a hady už 10 let, takže by měli být v pořádku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru