Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený- bolák na špičce tlamky

Dobrý den, mám rok a půl starého leguána, je to asi 3 týdny co jsme byli na veterinární prohlídce a veterinář potvrdil, že máme zdravého jedince. Teď asi 3tí den pozoruji, že má rozdělanou špičku tlamy. Není nijak nateklá, vypádá jen jako že horní ret má trošku odřený a zdá se že má malinkatý bílý boláček uvnitř, jakoby u zubů. Leguán je beze změny v chování i v chuti k jídlu.Snažíme se být pečlivý chovatelé, takže vše co se týká terária a krmení dodržujeme.poslední dobou se nám stává, že skáče proti sklu,máme nové teririum je možné, že je to jen důsledek nárazů?může být z nového prostředí nervozní,že tak skáče?? Nikdy před tím to nedělal.A taky stále více máme poprskané sklo. to jsem nikdy taky nepozorovala v takové míře. Děkuji všem za názory..
Změna předmětu, původně: Leguán zelený (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to je natlučenej čenich, pokud skáče do skla, tak to není nic překvapivého. Skáče do něj proto, že s…
Aurifer 29.03.2012 10:09
Aurifer
Já myslím, že se mu nelíbí celé terárko... Ad zadavatel - těch 170cm by to mělo být spíš na výšku a… nový
Y Draig Goch 29.03.2012 10:48
Y Draig Goch
Krmime mix salatu,pres leto hlavne listy,lucni travy atd...!ted co se da koupit napr. Rucola a jine… nový
denourek 29.03.2012 11:55
denourek
to je nase terarium nový
denourek 29.03.2012 12:01
denourek
to terko mi přijde celkem tmavé a asi bych mu tam ještě přidala nějaké horizontální větve. Ale jinak… nový
Aurifer 29.03.2012 14:27
Aurifer
kdyz jsem tu fotku delala,tak nebylo jeste uplne zarizene,ted tam ma vice vetvi a zelen.. s tim svet… poslední
denourek 29.03.2012 15:03
denourek

Já myslím, že se mu nelíbí celé terárko...
Ad zadavatel - těch 170cm by to mělo být spíš na výšku a k tomu stejná šířka, hloubka tak ten metr je OK... pod zdrojem teplota nad 35°C, klidně i ke čtyřicítce, pokud bude mít dole kde se zchladit. Používáte nějaký substrát? Chtělo by to taky fotku terária, ne jen leguána.
Nám si ten blb jednou krásně natloukl, když měl fakt dokonale vyčištěná skla a viděl mě, že nesu kolem koš pampelišek. Asi chtěl skočit do něj... ]:) Naštěstí se to obešlo bez viditelných zranění. A sklo to přežilo taky.
Ad poprskané sklo - čím krmíte?

Krmime mix salatu,pres leto hlavne listy,lucni travy atd...!ted co se da koupit napr. Rucola a jine dostupne salaty a doplnujeme o ovoce.Obcas granule pro leguany, strava doplnena o vitaminy. Substrat pouzivame kuru urcenou pro terarijni zvirata. Pod vyhrevnym mistem teplota. 35'C. S pestovanim leguanu mame v rodine pestitele,ktery uz par leguanu odchoval, ale toto vidi poprve a nevi si rady.

to terko mi přijde celkem tmavé a asi bych mu tam ještě přidala nějaké horizontální větve. Ale jinak vypadá celkem OK...než lego doroste, pak by to chtělo vyšší nebo přidělat nástavbu do výšky. Co se týče toho skákání do skla, tak ono to může být možná jen tím novým terárkem...ještě v něm není zvyklý a neví, kde jsou skla. Pokud jsou skla naleštěná, tak do nich prostě vletí...takže bych mu je nějakou dobu neleštila, naopak bych je nastříkala tvrdou vodou a nechala na nich vodní kámen, aby je viděl a zvykl si, kde jsou...sice to bude blbě vypadat, ale leguán by měl přestat skákat do skla.

kdyz jsem tu fotku delala,tak nebylo jeste uplne zarizene,ted tam ma vice vetvi a zelen.. s tim svetlem nevim,hned u teraria je okno.. dekuji za nazory na terarko,urcite chci,aby se mel dobre. Vim,ze pokud neni terarko v pohode,nebude ani on. zajimaly me hlavne zkusenosti a nazory na tu tlamku..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru