Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jedna skupina gekončíků se nepáří

Ráda bych se zeptala na váš názor.Mám dvě skupiny gekončíků nočních.Jedna skupina je ...šest samic ,jeden samec a druhá tři samice ,samec.Ta početnější mi snáší vajíčka takřka bez přestání,ale ta druhá super hypo je zatím bez jediného vajíčka a zatím jsem ani nepozorovala nějakou větší aktivitu od samce.Přitom mají stejné podmínky.Bohužel nevím kolik semečkovi je a jestli už není takzvaně,,vystřílený,,:-D:-D nevím jak to jinak napsat....

Předmět Autor Datum
Dost záleží na váze samic - i když jsou dospělé, tak pokud nemaj aspoň 30g, tak se vůbec pářit nebud…
lacerta. 06.04.2012 01:37
lacerta.
váha samic je v pořádku,možná bych řekla,že jsou až dost vypasené.Ta nejlehčí váží 47g a ta nejtěžší…
limmetka 06.04.2012 10:57
limmetka
ještě bych se zeptala když už tu mám toto vlákno abych nemusela zakládat jiné.Je to těžké každý den…
limmetka 06.04.2012 11:12
limmetka
Tak s určením nepomůžu, mám přírodní... Stává se, když vajíčka včas vyndáte - tzn. nenecháte uschnou…
lacerta. 06.04.2012 11:35
lacerta.
Slečna je to krásná :-) Asi se jí zdálo, že u světla jsou lepší podmínky pro vajíčka. Napadá mě že b…
Sikora 06.04.2012 11:38
Sikora
jj vajíčka jsou zachráněné,týden už v inkubátoru a o.k.Naštěstí jsem byla u jejich zrodu :-)Je fakt,…
limmetka 06.04.2012 11:47
limmetka
jo ještě na těch fotkách jsou dvě samice.Na těch prvních je ta narozená a na těch dvou druhých je Pa…
limmetka 06.04.2012 11:51
limmetka
Na první fotce je Reverse stripe Tremper Albino:-)
Damien 11.09.2012 00:40
Damien
paráda děkuji :-)před třema měsícema se mi narodila stejná.Ještě bych se chtěla zeptat z čeho pocház…
limmetka 11.09.2012 19:59
limmetka
Tím že nepáří muže být nízkou teplotou v teráriu gekončíci páří přibližně od 27 stupnů ideální je 32…
Damien 11.09.2012 00:42
Damien
Teplota je v pohodě kolem 30,ale bude to nejspíš tedy tou vlhkostí.Mají dost sucho.Budu navečer stří… poslední
limmetka 11.09.2012 20:00
limmetka

Dost záleží na váze samic - i když jsou dospělé, tak pokud nemaj aspoň 30g, tak se vůbec pářit nebudou -(to asi problém nebude). Ale tady to asi bude samcem - může být neplodný, spíš než věku bych to přičítala špatné genetice. Vystříleno snad mít nemůže - viděla jsem 15letého (možná staršího) a byl v tomhle jak junák. Pokud je jisté, že je to samec a o nic se nepokouší, tak asi jedině sehnat jiného samce. Odkud je? Nemohl to být důvod, proč ho někdo prodával?

váha samic je v pořádku,možná bych řekla,že jsou až dost vypasené.Ta nejlehčí váží 47g a ta nejtěžší 53g.Samec je velký 113g.Minulý rok po sezóně jsem kupovala jednu samici a samce od slušného chovatele.Říkal,že jsou jim myslím tři roky.Další jsem si přivezla od jednoho kluka co mi je daroval.Byl jim rok a vážili 35g ,ale po zimování vše dohnali.Právě mě zaráží,že když jsem samce a samičku kupovala samička měla ještě jedno vajíčko v sobě.Bylo sice neoplozené,ale na konci sezony myslím nic neobvyklého.Jinak jsem vyděla prcky od samce a byli pěkný,takže samec pářil normálně???Mám taky mého prvního gekončího chlapáka Ferdu je mu 15 a půl a stále se úspěšně páří.Ještě jsem se chtěla zeptat ohledně jedné samičky která jsem myslela,že je právě těhotná ,ale už takhle vypadá měsíc a nic má po obou stranách takové podlitinky.Myslíte že by to mohlo být od samce.Všimla jsem si,že se na těch místech špatně svlékla a když jsem jí to odmáčela měla pod tím toto.Na druhé fotce je vidět jak se jí to špatně svlékolo.

ještě bych se zeptala když už tu mám toto vlákno abych nemusela zakládat jiné.Je to těžké každý den mě napadá spousta otázek na které bych se chtěla zeptat,ale nechci to tu zaplavovat neustálím zakládáním nového vlákna :-)Ted bych například chtěla vědět co si myslíte o této 8 měsíční samičce .Loni se mi n arodila jako první mládě a je prostě nádherná.Bohužel se pořád tak nějak nemůžu zorientovat v určení.Můžu poprosit?Pochází ze spojení Tramper Albino.A ještě jednu otázečku samička mi místo do kladišt položila vajíčka jen tak nad stvětlo?

Tak s určením nepomůžu, mám přírodní... Stává se, když vajíčka včas vyndáte - tzn. nenecháte uschnout, tak ok. Asi se jí nelíbí kladiště - moc suché/mokré nebo jestli je tam dalších 5 samic, tak třeba moc frekventované...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru