Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pískání při dýchání želváka.

Dobrý den,prosím o radu.Mám asi tříletého želváka.Zhruba před čtrnácti dny začal při dýchání pískat.A tak jsme navštívili veterináře.Veterinář dvakrát aplikoval antibiotika jako prevenci před zápalem plic.Po antibiotikách ale potíže při dýchání nepřestaly a náš želvák stále píská .Přestože je stále aktivní a přijímá potravu normálně, potíže neustávají. Pokud je v klidu je jeho pískání méně hlasité,při větší zátěži je pískot hlasitější.Předem děkuji za radu.

Siska.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pískání není asi úplně v pořádku, nevím u jakého veterináře jste byli, zkusila bych specialistu na p…
hathor 07.04.2012 15:49
hathor
Dobrý den,želváka chováme v teráriu.Jeho obvyklou potravou je ledový salát.Ráno mu dáváme granule Bi…
Siska 09.04.2012 10:07
Siska
Taky bych nechal želvu vyšetřit specialistou na plazy. Má nějaký výtok z nosu nebo má nos čistý? Kdy… poslední
BlackFlame 09.04.2012 10:35
BlackFlame

pískání není asi úplně v pořádku, nevím u jakého veterináře jste byli, zkusila bych specialistu na plazy, určitě by se mohlo jednat o nějaký plicní či dýchací problém. zkuste popsat v jakých podmínkách želváka chováte, čím krmíte, jaký substrát pod ním.....

Dobrý den,želváka chováme v teráriu.Jeho obvyklou potravou je ledový salát.Ráno mu dáváme granule BioRept,stravu doplňujeme vitamínovým přípravkem Nutri Mix,jako pamlsek dostává občas kousíček ovoce nebo zeleniny.Jako substrát používáme bukové hobliny jménem Chipsy,určené pro plazy.Teplota v terárku je přibližně kolem dvaceti sedmi stupňů.Želvákovi svítíme tepelnou žárovkou 40W ,dále tam máme žárovku Repti Glo 10 UVB (13W).Obě žárovky svítí cca 10 hodin denně.

Taky bych nechal želvu vyšetřit specialistou na plazy. Má nějaký výtok z nosu nebo má nos čistý? Když je v klidu a normálně dýchá, je to slyšet? Klidně želvu vezměte a "poslechněte" si jí.:-) Zašel bych za odborníkem, který dokáže spolehlivě určit diagnózu.

Krmil bych hlavně luční rostlinnou stravou (smetanka lékařská, atd.) Ze zeleniny klidně čínské zelí... Granule (nepoužil bych vůbec - můj subjektivní názor) a ovoce vůbec (nadělá víc škody než užitku).

Repti Glo 13W, nevím, zda to stačí... Řešil bych to UV jinak, ale nechci se s nikým hádat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru