Předmět Autor Datum
hm, já bych řekl že ne. Barevně mi přijde skoro stejný jako jeden sourozenec Jungle. I když už jsem…
VF 07.04.2012 12:54
VF
Barevně Ano ,ale ten ocas ... Nevím ... :-D Ale asi to bude spíš jen mixanda .. :) Díky za názor :)
Filip 07.04.2012 13:57
Filip
Nie je toto náhodou český salmon ? O niečom takomto som počul ...
salmon 07.04.2012 19:40
salmon
Tak to je klasika v Česku, naprskat salmony na klasický zvířata a pak čekat zázraky, místo toho pouš…
Boasnake 07.04.2012 23:36
Boasnake
Souhlas. "Česká kvalita za adekvátní cenu". Do chovu jsou taková zvířata k ničemu. Snad si to jednou…
Epanterias 08.04.2012 00:12
Epanterias
Epanterias - Jak říkáš ,,, Hodněkrát jsem na burze viděl jak davají pytel "salmonů" do výkupu po cca…
Filip 08.04.2012 12:08
Filip
Tak teď se přiznám, že jsem to celé pročetl a jsem maličko zmatený. Na fotce má být samice (aspoň js…
Epanterias 08.04.2012 18:21
Epanterias
Asi jsem to napsal krapet zmateně .. :-D Na téhle fotce je samička tedˇ již určeného mixa ... Jinak…
Filip 08.04.2012 19:49
Filip
Já už se díval na stránky, tak už v tom mám konečně taky jasno. ;-)
Epanterias 08.04.2012 20:13
Epanterias
:-) ... Bohužel na to ten "vyhnědlí" samec nevypadá , říkám do roku a půl cca to bylo nádherné zvíře…
Filip 08.04.2012 20:31
Filip
Ztěžka posoudit. Na vlastní oči jsem jej neviděl, tak nemohu dle svých měřítek soudit. Navíc salmoni…
Epanterias 08.04.2012 21:16
Epanterias
Také nemohu usoudit jak vypadali importy či odchovy pana Bambouska ,tak že těžko říct ... To již brz…
Filip 08.04.2012 21:23
Filip
Věřím, ona se na tom matka podepíše. Proto stále donekonečna lidem opakuji, že má cenu chovat na kva…
Epanterias 08.04.2012 21:42
Epanterias
Díky ,,, Jinak s těmi sharpi je to o hovínku ,, Mám také jednu dospělou samičku (můj první Boa) a te… nový
Filip 08.04.2012 21:50
Filip
Kdepak, ono to moc mimo téma není, trefil si hřebíček na hlavičku. S kamarádem si děláme srandu, že… poslední
Epanterias 08.04.2012 22:10
Epanterias
Salmon - Cz salmony odchvali v Polsku ,tohle opravdu nejsou český salmoni :-) Boasnake - Ono to bylo…
Filip 08.04.2012 11:59
Filip
Co se týče Bloodysalmon/Redsalmon,tak Míry Řezníka zvířata mám já a příští rock pokud pán Bůh dá,tak… nový
zeluco 08.04.2012 21:57
zeluco

hm, já bych řekl že ne. Barevně mi přijde skoro stejný jako jeden sourozenec Jungle. I když už jsem taky viděl salmony s podobnou barvou, časem se barva měnila a už se v nich salmon poznat dal, i když ne takový ten "klasický".

Tak to je klasika v Česku, naprskat salmony na klasický zvířata a pak čekat zázraky, místo toho pouštět do chovu pouze špičková zvířata.
"Opravdových" salmonů je v ČR minimum.
Tohle zvíře má k salmonovi opravdu daleko.

Souhlas. "Česká kvalita za adekvátní cenu". Do chovu jsou taková zvířata k ničemu. Snad si to jednou lidé uvědomí, přestanou na chovném materiálu šetřit a místo cigaret, hulení a chlastu pro které nemají do kapsy hluboko, šáhnou do kapsy pro lepší zvíře s jasnou genetikou i fenotypem. Kdo se chce vůbec zabývat šlechtěním, něco dokázat, nemá na výběr. Jo holt komu stačí zvíře s nálepkou salmon, vyblín apod..ten má v ČR bezmezný výběr za "super ceny". Salmoni jsou klasickou ukázkou zneužití kodominance u hroznýšů. Napářit jedním průměrným salmonem co nejvíc samic bez ladu a skladu, bez ohledu na pastel, hypo, erythrismus, hlavně ať to jde brzo z baráku, vždyť je to přece "Salmon". No tak to ani omylem. Nyní se vyjadřuji obecně, ne ke zvířeti na fotce. Z té fotky si netroufám tipnout vůbec nic, snad jen to, že klasický fenotypický salmon to rozhodně není vyjma toho, že má "špinavou palici".

Epanterias - Jak říkáš ,,, Hodněkrát jsem na burze viděl jak davají pytel "salmonů" do výkupu po cca 800kč ,ale zvířata vypadala asi jako tohle ... Vypadlo mi tam pouze tohle u kterého jsem si to neroufl odhadnout co to je ,proto jsem se ptal ... Co se týče ceny tak natohohle samce jsem šetřil cca půl roku ,tak že uplnej šuntík to asi nebude ... I když do cca 1,5 roku to bylo luxusní zvíře poté bohužel strašně ztmavl ,ale jak jsem psal produkuje myslím hodně dobré salmony .. :-) Jinak Díky Všem za názor

Tak teď se přiznám, že jsem to celé pročetl a jsem maličko zmatený. Na fotce má být samice (aspoň jsem to pochopil z toho termínu, že to bude mixanda), ale pak píšeš, že na tohohle samce si šetřil cca půl roku. Tak kdo je kdo?:-D To je jak z Cimrmanna - nejsem Tvůj otec, jsem Tvůj syn a kdo jsi Ty?..já nepatřím do rodiny..atd.:-D
Chápu dobře, že se teď bavíme o jejím/jeho otci(zvířete ze snímku)? Jinými slovy ten "vyhnědlý", co stál nemalý peníz, je chovný samec a dle toho, co jsi psal Boasnake je to had od Petra Hofericy?

Ztěžka posoudit. Na vlastní oči jsem jej neviděl, tak nemohu dle svých měřítek soudit. Navíc salmoni ani nejsou moje oblíbená mutace, alespoň ne v základní formě bez příměsí jiných mutací. Dost se mi zhnusili právě tady v ČR tím zprskáváním s čímkoliv. Pamatuji si dobu prvních importů amerických salmonů od Řezníka (Bloodyboa) i první odchovy od Petra Bambouska a až na výjimky, jež lze spočítat na prstech jediné ruky, tady máloco dosahuje totožných kvalit jako onehdá. Taktéž chápu, že každému se líbí něco jiného a je to věcí vkusu, subjektivního posouzení. Na druhou stranu, pokud dělá zvíře krásu jen určitou dobu (u valné většiny salmonů obecná věc, stejně jako jejich nežádoucí tipping byť se jedná o hypomelaniky, ostatně jako u bloody linií, které jsou flekaté jak dalmatini a taktéž vyhnědávají), dost často to bývá i u mláďat. Ukáže čas, jestli mláďata po něm udrží jasné a čisté barvy, nebo je potká osud otce. Navíc pokud k tomu matka sama nemá čím přispět geneticky.

Také nemohu usoudit jak vypadali importy či odchovy pana Bambouska ,tak že těžko říct ... To již brzi zjístím zda budou tmavnout ,zminulého roku co jsem si nechal 3 zvířátka ,tak již jsou roční a ba naopak se přebarvují do intezivnější červené .. Co jsem měl možnost mluvit s lidmi z Polska a Sk která si odemě minulý rok zvířátka brala ,tak také jim červenají ,tak že uvidím .. :-) Jinak letos samozřejmě nejsou takových barev jako minulý , jelikož minulý rok to bylo red salmon samicí ...

Věřím, ona se na tom matka podepíše. Proto stále donekonečna lidem opakuji, že má cenu chovat na kvalitních zvířatech (která mají svou cenu, jenže to CZ uplakánci jaksi odmítají chápat), kde se dá čekat nějaká přenosnost vlastností v dalších generacích, jejich zesilování ve spojení konkrétních zvířat a plnění jasných cílů, jež si od toho slibujeme. Od toho se tomu říká výběrový chov, stojí to spoustu času, místa, taky nervů, když samice nezabřezávají, nebo se holt nedaří a proto má pak také had svou cenu.
Na osudové chyby přicházejí pak tihle chovatelé až po letech, kdy brousí na zahraničních stránkách nebo přímo v cizině, kde mají šanci porovnat kresby a barvy svých svěřenců a zvířat z chovů, kteří se snaží něco docílit, ne jen získat co nejlevněji a za každou cenu odchovat něco, čím stejně jen "zasviní" trh. To je případ těch světlých sharpů, na nichž by rudou ztěžka pohledal, vyjma jejich dětství, natož po dvou třech letech (nebýt photoshopu) a salmoni je v tomhle v Čechách začínají silně dohánět.
Držím palce, aby se dobarvovali jak mají a zůstalo jim to. ;-)

Díky ,,, Jinak s těmi sharpi je to o hovínku ,, Mám také jednu dospělou samičku (můj první Boa) a tehdy jsem ještě vybíral dle ceny ,tak že jak píšeš je velmi vyblitá ... Jinak se nedá než souhlasit s tím co píšeš ... Co se poslední dobou děje alespon u Boa u nás ,tak je mě z toho vcelku nablutí ... Člověk se bojí napsat zda se jedná o 25% či 50% třeba supersalmon nebo například tady o zminované zvíře nahoře ,aby náhodou někdo neřekl že to není a podobně ... Člověk aby se pak bál,aby ho náhodou někdo neukamenoval a z toho si lidí vytvoří super formu aniž by to bylo nikterak prokázané a nikdo na to v podstatě nic neřekne ... Tohle mě kur** vytačí ... Ale to už je mimo tému .. :-)

Kdepak, ono to moc mimo téma není, trefil si hřebíček na hlavičku. S kamarádem si děláme srandu, že supersalmona lze poznat jasně podle "barvy kloaky". Je to sice úsměvné, ale je to holý fakt výroby supersalmonů, superjungle a jiných superforem "od stolu", aniž se jedná o proven breeder z chovu o nichž mohu říct, že jsou supersalmony apod.
Chápu, že člověk po letech může mít jistou představu o tom, jak má vypadat třeba supersalmon, nebo tedy jak vypadají hadi o nichž se domníval, že budou supersalmony v jeho chovu a následně se to skutečně potvrdilo ověřovacím pářením, ale ruku na srdce, takových je tu poskrovnu a soudit podle vzhledu je silně zavádějící, jelikož fenotyp není to samé co genotyp. Zrovna dnes mi kamarád vpálil testík u něhož bych pohořel. Na první pohled sunglow s redukovanými sedly, v reálu ovšem albino jungle z pravděpodobně red line, jelikož byl hezky intenzivní. Já sám jsem po odchovu pastel x pastel v albinu nabízel mláďata jako poss superpastel (kteří tam statisticky měli být zastoupeni s určitostí), protože nejsem ani lhář ani podvodník a s lidmi jednám na rovinu. A přitom, co by se stalo? Vždyť valnou většinu zájemců zajímalo jen levně koupit. Tedy tady v ČR. V zahraničí to bylo o něčem jiném. Genetika byla víc než častou otázkou.

Salmon - Cz salmony odchvali v Polsku ,tohle opravdu nejsou český salmoni :-)
Boasnake - Ono to bylo trošku složitější ,,, Pářil jsem obyč. abberantku původně s Tigrem ,ale nějak se mi to nezdálo tak jsem ji přetáhl projistotu ještě Red pastel salmon junglem ... Mno a "vyhrál" to uní salmon ... Každopádně koukni na stránky jaké produkuje salmony popřípadě co měl minulý rok s jinnou samicí než začneš komentovat ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru