Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán Farba

Tak s ochočováním na byt se radši rovnou rozluč. Uvědom si, odkud leguán pochází a co potřebuje. Máš v bytě 70% vlhkost, všude dost světla a teplotu kolem 35°C? A budeš ho denně několik hodin mít na slunci, při teplotách nad 30°C, aby měl aktivní metabolismus a mohl si vyrobit dost vitamínu D? Procházky klidně, ale časově omezené. Další věc je, že 150 cm velký ještěr zlikviduje co není přibité. Chovu na volno se už tady věnovala spousta vláken... určitě by to, za jistých podmínek, šlo, ale myslím, že je dost náročné jich dosáhnout.
Za 4 měsíce se nesvlékl ani jednou? Většina leguánů se svléká víceméně pořád... zaznamenáváš nějak přírustek v délce a hmotnosti?
Napajedlo nestačí, měl by mít něco, do čeho se může naložit a v čem se pořádně vymáčí.
Okurka a salát (pokud myslíš hlávkový) jsou na nic, mrkev je OK. K ní čínské zelí, polníček, rukolu (ten náš ji nežere), endívii, když už salát, tam římský, v létě hlavně pampelišky + ostatní listí, odněkud kde je čisto (jetel, jitrocel, mladé listy ovocných stromů, ibišku...), ovoce semtam. Dobře, že ti žere granule, aspoň má nějaké zpestření stravy.
UV doplňuješ jak? Druh žárovky a výkon?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny