Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán Farba

Žárovka s UV zářením... ReptiGlo, Replux, Arcadia, Lucky Reptile, Solar Raptor - nějaký druh osvětlení, vyzařující i UV složku světla, nahrazující leguánům tolik potřebné slunce.
Jestli přes zimu žral salát, tak to nebyla moc hitovka. Saláty - hlávkový a ledový - jsou úplně na nic, to je jako by byl na dietě. Ze salátů jedině římský, když už. Nejvhodnější je čínské (pekingské) zelí.
Teď mě akorát mate že říkáš, že ho máš od Vánoc a zase že přes léto mu dáváš pampelišky...
Kout jako v teráriu je hezká věc, taky by se mi líbil, relativně by u nás i šel (stabilní vlhkost vzduchu 60%), ale jak říkám - volný pohyb je nebezpečná sranda pro leguána i majitele. Kromě toho, aby mu vůbec fungoval metabolismus jak má, potřebuje leguán teplotu aspoň těch 35°C. OK, řekněme, že v tom koutě bude mít kvalitní výbojku s UV a na vyhřátí, že ho denně budeš ráno koupat v teplé vodě a doufat že se vyprázní do ní a ne kdekoliv ho napadne po bytě, že někam schováš všechny volně položené předměty, nebudeš mít nikde nic co by leguán mohl zkusit sníst (mimochodem, nám se to ještě nestalo, ale jsou i případy úhynu leguána po sežrání umělé rostliny) - ale jak říkám, to chce opravdu si toho kvůli volnému chovu dost odříct. A pak na něj přijde období páření a začne se chovat jako cvok a zavřeš ho kam, aby neublížil sobě ani někomu dalšímu?
Chov leguána je docela komplexní zábava.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny