Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chovani uzovky

ahoj,chovam uzovku cervenou,je to muj prvni had,uz ho (samec) mam rok a pul (8/2010) a po teto dobe bych se chtel zeptat zkusenych chovatelu na par veci,jestli jsou dobre nebo by mohly byt lepsi..

vlhkost - snazim se terarium (95x45x45) rozprasovat vodou 2-3x tydne,terarko me vyhryva jedna 40w zarovka kolem 28-29 stupnu,ta vlhkost vystoupa tak k 80-90%,ale udrzi se v terarku jen tak pul dne,ani ne..normalne ju mam natocenou na misku s vodou,tam se drzi vlhkost na 60% stabilne..je tohle spravne?

relief - mam v terarku celkem dost vetvicek,3d pozadi,bambusy,proste hodne,po cem had muze lizt..ikdyz vim,ze je to nocni tvor,nema ve zvyku ve dne (neberu par dni,kdy travi) lezt po terarku,jen v rohu ma umelou kytku,kam obcas zaleze a lezi..ma byt aktivnejsi?

brani do ruky - kdyz chcu si ho vzit do ruky,tak temer porad ho musim brat z "baraku",kde skoro porad lezi ve dne,ale jak uvidi,ze ho chcu vyndat,tak nechce a uhyba..kdyz si ho nakonec vezmu,tak dobrych par minut na rukou se leka a skube se jakehokoliv dotyku,ktery nevidi,potom si uz ale zvykne..je tohle normalni chovani?

vaha - nikde sem nemohl najit nejakou prumernou vahu v letech,kdy ma vazit,pred par dny sem ho vazil a vaha me ukazala neco kolem 350g i s kouskem vaku,kde sem ho mel

budu rad za vase zkusenosti,abych si to mohl nejak tak srovnat..diky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny