Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sklípkan skoro 2 měsíce nežrali

dobrý den,
Mám problém s krmením u sklípkanů rodu B.smithi už skoro 2 měsíce nežrali ani moc nezhubli a nevypadají že by takovou dobu nežrali.Psal sem už dotaz jestli jim nevadí poměrně menší teplota (19-23) a bylo mě odpovězeno že to ničemu nevadí a když sem se před měsícem ptal že sklípkani měsíc nežrali bylo mě odpovězeno že se mají svlíkat že ted nebudou žrát bohužel se od té doby nic nezměnilo sklípkani pořád nežerou a pořád se stále nesvlékají.Mám ještě počkat ? Co mám dělat nebo změnit ?
Těd pár údajů: oba sklípkani jsou v 8sl. samice se naposled svlékla 22.11 samec 19.11
jsou zatím ve větších krabičkách d20 š12.5 v6 cm
větrání a voda ANO

Předmět Autor Datum
Vzhledem k tomu, že už jsou to pavouci v 8.sv. a teplotě, která je nízká - ne že by je nějak ohrožov…
solidus 12.04.2012 21:07
solidus
No mně náš domácí mazlíček Citharischius crawshayi (dnes se ta potvora snad jmenuje jinak)nežere vžd…
Apophis 12.04.2012 21:12
Apophis
Moc děkuji za odpovědi.Spadl mě kámen ze srdce.
B.smithi 13.04.2012 13:13
B.smithi
opravdu to nic není...podle mě čím nižší teplota tím jsou intervaly žraní a svlékání delší...u někte… poslední
dzidosH 13.05.2012 12:12
dzidosH

Vzhledem k tomu, že už jsou to pavouci v 8.sv. a teplotě, která je nízká - ne že by je nějak ohrožovala, opravdu to nevadí, ale výrazným způsobem to prodlužuje intervaly mezi svleky - mi přijde naprosto odpovídající, že se zatím znovu nesvlékli. A ještě nějakou dobu (a to klidně v řádu měsíců) nesvléknou.

Dva měsíce pro takhle velkého sklípkana navíc při této teplotě, není nic co by ho jakkoliv ohrozilo. Když to přeženu, tak "mu ještě ani odposledně nevytrávilo" :o)

Ničeho bych se nebál, pokud mají přístup k vodě, nic se neděje.

opravdu to nic není...podle mě čím nižší teplota tím jsou intervaly žraní a svlékání delší...u některých druhů např grammostola rosea může běžné období půstu trvá 3 měsíce až rok...a třeba můj samec heteroscodra maculata před adultním svlekem nežral taky tak 3 měsíce a až pak se svlékl...takže stačí počkat myslím že hlady neumřou:)hlavně je důležité aby jim neběhala v nádobě non stop nějaká potrava...nejlepší je zkoušet krmit co týden a když nechce tak potravu vytáhnout aby ho neobtěžovala..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru