Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje potkaní mládě žije s matkou ale matka ho nepřijmula zpět!

Souhlas.
Mladá samice je pro starší samici prostě konkurentka a v přírodě by to vyřešily tak, že by se pobily a mladá by někam táhla. Když nemá kam táhnout, může to skončit smrtí.
Mimochodem, ad Deniska/bloxxxis - co tě, děvče, proboha vedlo k tomu, kupovat si pár? Pokud člověk chce bezproblémově chovat dva potkany, má si koupit dvě samice. Tady zcela není na místě nějaká představa "vztahu" - samice samce k životu absolutně nepotřebuje, pokud člověk neplánuje chov, tak se tomu naopak musí vyhnout. Nebo nechat samce vykastrovat. Sice se to běžně nedělá, ale jde to. A pohlaví je jasně rozeznatelné už hodně brzo - u potkanů obzvlášť.
Prognóza není nijak příznivá - pokud ta klec není dost velká (mluvím o něčem o rozměrech aspoň 100x80x100) a pokud v ní není dost podlážek, větví a úkrytů, budou se potkani pravděpodobně mydlit.
Mimochodem, pokud jste oddělovali samici od samce až po zpozorování toho, že jí sexuálně obtěžuje, může už dávno být březí... určitě je nepozoruješ 24 hodin denně. Hlavně, že si člověk třepe hubu a klade důraz na včasné oddělení!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny