Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje potkaní mládě žije s matkou ale matka ho nepřijmula zpět!

Mladá samice je pro starší samici prostě konkurentka a v přírodě by to vyřešily tak, že by se pobily a mladá by někam táhla. Když nemá kam táhnout, může to skončit smrtí.
Ale prosimtebe, potkani nejsou vlci ;-) :!: Mláďata zůstávají celý život v té kolonii, kde se narodila a nikdo je nevyhání, žádná samice není pro jinou, natož pro svoji matku konkurentka. Potkaní kolonie jsou založené na klanech, všechna zvířata jsou ve vzájemném příbuzenském poměru. To, že se ta zvířata řežou bych hledala někde uplně jinde- to mládě bude asi pěkný chcípák, navíc ty strupy nemusí být od kousanců, ale třeba i od ektoparazitů. Nebo jenom od alergie na hobliny. To, že se potkani čochněj mezi sebou je jinak normální, řešej si tím hierarchii. Pokud se ale 2 samice řežou do krve, tak to může být nedostatkama ve výživě (málo bílkovin atd), nebo taky neurologickou poruchou jednoho zvířete. Obojí je vzhledem k minulosti těch zvířat více než možné.

Prognóza není nijak příznivá - pokud ta klec není dost velká (mluvím o něčem o rozměrech aspoň 100x80x100) a pokud v ní není dost podlážek, větví a úkrytů, budou se potkani pravděpodobně mydlit
pokud tam je problém a zvířata se nesnáší, tak se budou mydlit v kleci uvedených rozměrů stejně jako v téčku, páč to je patologické chování bez ohledu na prostor.

Nebo nechat samce vykastrovat
zrovna u potkanů je kastrace docela problematická záležitost, na rozdíl od morčat. Fakt nedoporučuju...a už vůbec ne z důvodu obyčejné lidské blbosti, kdy se pořídí místo 2 samic pár.

Být tazatelkou, tak bych je dala na zkrm a časem, až pořádně duševně vyspěje a bude moct poskytnout zvířatům adekvátní podmínky si pořídila normální zdravé potkany. Když se snaží mermomocí zachraňnovat podražené chcípáky, tak se pak nemůže divit, že to přinese jenom samé zklamání. Páč happyendy se v těchhle případěch většinou nekonají.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny