Předmět Autor Datum
zda-li je tohle normální, že moje žabka z ničeho nic přestala žrát a takto zhubla? :/ normální to u…
Aurifer 24.04.2012 10:39
Aurifer
Mám ji asi nějak od prosince. Koupil jsem si ji na burze takže předpokládám, že bude jako většina tě…
upap 24.04.2012 16:27
upap
Terárko mi splňuje vše co by měla mít, alespoň mi to teda schválila většina žabařů To znamená co? K…
Aurifer 24.04.2012 16:46
Aurifer
Tak tedy foto je v příloze, jinak vlhkost je vždy na 80% a výše a teplota na 22C. Trus jsem odklízel…
upap 24.04.2012 17:10
upap
Mě tehdy na burze nenapadlo si vyzkoušet jak žere nebo jak vypadá. Tak ono na burze by ti ani nikdo…
Aurifer 24.04.2012 18:07
Aurifer
Dobrá pokusím se to vylepšit... A mohl by si mi poradit jaký typ osvětlení použít? Nejlépe typ a síl…
upap 24.04.2012 18:14
upap
žárovku bych tam vůbec nedávala, žáby jsou pitomé a jsou schopné na ni skočit a spálit se. Spíš bych…
Aurifer 24.04.2012 18:19
Aurifer
tak já nemám žárovku v terárku, nýbrž zářivku položenou nahoře na skle z venčí takže nehrozí, že by…
upap 24.04.2012 18:22
upap
to jo, ale vrškem to na požadovanou teplotu nevytopíš....musel bys mít žárovku vevnitř a to je rizik… poslední
Aurifer 24.04.2012 18:26
Aurifer

Mám ji asi nějak od prosince. Koupil jsem si ji na burze takže předpokládám, že bude jako většina těchto žabek odněkud z dovozu. Terárko mi splňuje vše co by měla mít, alespoň mi to teda schválila většina žabařů... Jinak už od začátku se ke žraní moc neměla, většinou před žrádlem couvala ale nakonec ho sežrala a pak přestala žrát tak jsem změnil potravu na cvrčky... Ty zase žrala s radostí ale pár dní na to jsem si všiml, že je většinou vyzvrací a hubne, tak už nevím co s tím :-(

Terárko mi splňuje vše co by měla mít, alespoň mi to teda schválila většina žabařů

To znamená co? Kdyžtak sem vlož fotku terárka a teplotu v něm. Každopádně pokud zvrací a přestala žrát, tak by to chtělo urgentně k veterináři, co rozumí obojživelníkům a taky nechat udělat rozbor trusu, pokud ho ještě odkládá.

Nevím odkud jsi, ale třeba v Brně má ordinaci uživatelka fóra rosnička01, která je údajně specializovaná na herpetomedicínu.

Tak tedy foto je v příloze, jinak vlhkost je vždy na 80% a výše a teplota na 22C. Trus jsem odklízel dneska. Jinak nevím o žádném takovém veterináři tady v Ostravě ale pohledám. Jinak nevím jestli jsem něco zanedbal já, doufám, že tedy ne nebo je to tím, že jsou z dovozu kdy si prý většina těchto žabek už dovezou nějakého parazita nebo něco podobného. Mě tehdy na burze nenapadlo si vyzkoušet jak žere nebo jak vypadá.

Mě tehdy na burze nenapadlo si vyzkoušet jak žere nebo jak vypadá.

Tak ono na burze by ti ani nikdo nepředvedl, jestli žere...většina zvířat na burzách totiž nežere, páč jsou streslá. Každopádně dobře prohlídnout kupované zvíře to chce vždy. Ale tady bych spíš viděla několik dost závažných nedostatků v chovu, než v žábě...hlavně jí urgentně zdvihni teplotu aspoň na 26°C, spíš na 28°C. Caeruleje jsou teplomilné žáby...při 22°C jí musí být hrozná kosa a nedivím se, že nežere a pokud ano, tak že netráví. To je v podstatě teplota skoro na zimování.

Co se týče terárka, tak bych jí tam dala víc větví a třeba plátů korkové kůry na stojáka, velkolistých rostlin atd, poskytne to více úkrytů a míst k lezení. Vlhost setrvale 80% je na ni hodně, přez den by měla být tak 50-60% a těch 80% až v noci po narosení.

Zdvihni teplotu, pouprav terárko, sniž přez den vlhkost a myslím, že se žába do pár dní rozfunguje. Pokud ne, tak začni řešit toho veterináře. Ikdyž rozborem trusu nic nezkazíš ;-)

to jo, ale vrškem to na požadovanou teplotu nevytopíš....musel bys mít žárovku vevnitř a to je riziko. žáby se nechoděj vyhřívat jako plazi, ale berou teplo rovnou ze vzduchu, takže potřebujou optimální teplotu zhruba stejnou v celým terárku. A na to je lepší ten kablík nebo topná podložka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru