Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chov much

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s chovem těchto potvor? Rád bych je použil na doplněk stravy pro jemeňáky. Myslíte, že je výhodnější samotný chov, nebo si koupit v rybárně a nechat vylíhnout? Taky jsem přemýšlel, jestli lze nechat venku hnít nějaký kus masaa nechat mouchy naklást vajíčka tam a potom jen pozbírat červy, ale nevím jestli bych nemohl dotáhnout nějakou chorobu? Budu rád za všechny rady.

Předmět Autor Datum
já si tak dvakrát doroka vždy koupil červy v rybářství nechal zakuklit a vylíhnout a nakrmil jednou…
gho 28.04.2012 10:00
gho
no, někde jsem četl, že právě muchy jsou pro chamíky v přírodě přirozenou potravou, ale nevím zda li… poslední
Šauiii 29.04.2012 10:08
Šauiii

já si tak dvakrát doroka vždy koupil červy v rybářství nechal zakuklit a vylíhnout a nakrmil jednou malý chamíky. Krmení mouchama není úplně to nejlepší vždycky jsem pak musel několik utečenců chytat po bytě. Ohledně chovu si informace jak si rybáři chovaj červy na nějakém rybářské poradně třeba mrk.cz, chce to mít místo kde ti nevadí mít hnící maso,ryby (dobrej smrádek) okolo mumraj much atd. Myslím, že jako doplněk jednou za čas ti bude stačit koupit v rybýřství červy :-)

no, někde jsem četl, že právě muchy jsou pro chamíky v přírodě přirozenou potravou, ale nevím zda li je to pravda. Chovám cvrčky a švváby, tak mě napadlo, že by bylo dobré ještě dodávat muchy. Otázkou je, zdali se to vyplatí. Každopádně bych to chtěl vyzkoušet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru