Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Křečík džungarský - boulička pod okem

Zdravím,
včera jsem si všimla, že náš sameček džungaráka má pod okem takovou narůžovělou bouličku. Nevypadá to, že by mu nějak vadila při koukání, sám je aktivní, žere i pije.
Chovám ho v teráriu společně se samičkou a ještě pěti mladými prcky, kteří jsou staří cca přes měsíc. Ty budeme oddělovat, stejně tak i kluka, aby neuhnal samičku, zatím jsme je neoddělili, protože nemáme místo.
V teráriu mají podestýlku piliny ze zverimexu, misku s vodou, misku na žrádlo, domeček vystlaný také pilinami. Křečky máme od minulého léta a vždy jsme je měli na pilinách.
Křečci se často zahrabávají pod piliny nebo v domečku, tunelují a také rádi šplhají na poličku po umělém pozadí terária, které je z kamínků, které ale časem okousali. Spolu v teráriu všichni křečci žijí spokojeně, nijak jsme nezaregistrovali, že by se prali, ale bůhví co provádí v noci :)

Můj dotaz zní, co by to mohlo být, příčina vzniku a jak to vyléčit?

Přikládám i foto křečka, ale je nekvalitní, v ruce bývá vždy neklidný, rád běhá a vůbec se pokouší utéct

http://imageshack.us/photo/my-images/821/p4280094. jpg/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak k vetovi jsme se bohužel dostali až teď a ta boulička prý byl opravdu absces... Doktor absces vy… poslední
Taria 11.05.2012 17:05
Taria

Tak k vetovi jsme se bohužel dostali až teď a ta boulička prý byl opravdu absces... Doktor absces vymáčkl a doporučil použít framykoin... Tak jsem doma křečkovi očko namazala tenkou vrstvou framykoinu a terárium mu vyčistila od substrátu a udělala mu z toho hygienické prostředí - má tam místo substrátu kuchyňské papírové utěrky, misku s vodou, misku se žrádlem a domeček. Utěrky proto, aby si nepodráždil ranku.
Je to tak správné? A nevadí, že v teráriu je ještě se samičkou? V brzké době je budeme rozdělovat, ale nemáme volnou ubikaci pro jednoho z nich...

Jinak křečík je zalezlý za domečkem schoulený do klubíčka, ale reaguje na pohyby, semtam se projde či se pokusí potrhat utěrky, nechávám ho v klidu. Mám mu ale i zítra znovu namáznout pod očkem ranku framykoinem?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru