Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje první mnohonožky - Archispirostreptus Gigas

Dobrý den,
v sobotu 28. 4. jsem si na burze Tera - Aqua - Flora zakoupila dva samce mnohonožek AG. Tato krásná stvoření mě velice zaujala. Jelikož je to můj první chov, tak jsem plno věcí načetla a snažila se terárko přizpůsobit co nejlépe. Dubovou hrabanku jsem vypálila v troubě (do terárka jsem dala cca 10 cm substrátu). Jednu půlku akvárka se snažím udržovat vlhčejší než tu druhou. Můj problém spočívá v tom, že jsem si možná naivně myslela, že moje gigasky budou tak jako lézt po terárku, zatímco oni se hnedka zahrabali a zatím ani jednou nevylezli (dnes úterý 1.5.). Jsou to oba samci, tak vajíčka nekladou. Netuším jak dlouho by mohlo trvat svlékání. Tak mě prosím poraďte jestli je jejich pobyt v půdě normální a mám se spokojit s pocitem, že v terárku něco žije ač se toho nemůžu očima nabažit, nebo se třeba nějak aklimatizujou a časem vylezou. :) Děkuji moc za odpověď.

Předmět Autor Datum
Obávám se, že bude lepší, spokojit se s pocitem, že v terárku ěnco žije. Časem se možná trochu uklid…
Anička42 01.05.2012 12:22
Anička42
Na povrchu přes den,je spíš potkáš až dospělý.To platí nejen u A.g.Jestli mají ted 10 cm,tak to ješt… poslední
Nuty 01.05.2012 22:03
Nuty

Obávám se, že bude lepší, spokojit se s pocitem, že v terárku ěnco žije. Časem se možná trochu uklidní ... pak doporučuju vždy večer porosit a dát jim něco na zub a dost možná se pak nauučí večer takhle vylézat. Přes den vylézají jen když je opravdu "příjemně" vlhko pro ně (mě i přes den vylejzali na jaře, když sem jim začala víc rosit) .... sou to noční tvorové.
Mě většinou vylézají poté, co se všechno zhasne. pak když třeba nečekaně v noci rozsvítim, spokojeně šmejdí (a už prchají zase do temnoty). Nezkoušela sem to, ale na noc by možná pomohlanějaká červená žárovka na pozorování?

Na povrchu přes den,je spíš potkáš až dospělý.To platí nejen u A.g.Jestli mají ted 10 cm,tak to ještě nějaký rok potrvá.A.g, mají jako adulti dost často¨šmejdící¨ náladu i přes den.Já si říkám,že nejzajímavější tvorové ,jsou vidět jen v noci:-):-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru