Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ideální teplota - "kontroverzní" názor veterinářky?

Tak zadržené snůšky jsou u chamíků zhruba stejně časté, jako u zelených legů a často z podobných důvodů. Ty folikulární stáze naopak ne- u chamů, kteří mají normální původní vejcovody. Což u toho případu, který tam popisuje MVDr. Hnízdo tam je to jasné, to byla holka po operaci a tam je to naopak časté, pokud se tomu zvířeti při první operaci neodstraní komplet vejcovody a vaječníky (což v tomhle případě ale zřejmě nešlo). A to nejen u chamíků nebo legošů, ale u těch menších plazů tak nějak obecně...jak se do toho hrábne a nechá se to tam, tak to je většinou průser na pokračování, protože ty pohlavní orgány u takhle malých zvířat v podstatě nejde zpravit bez toho, aby zůstaly plně funkční.

u chamíků to považuju za prasečinu
Já chamice vesměs nechávala klást normálně v terárku, ale kýbl spíš než za prasečinu považuju za takovou poslední možnost v nouzi, jak to zvíře přimět k vykladení.
u leguánů to snad nemůže napadnout ani to nejtupější individum.
Co se týče toho kýblu vs. zelenýho lega, tak už víme, že bohužel může a právě že už to tu v nějakém vlákně padlo. A dost jsem se z toho tehdá zhrozila, proto jsem to pro jistotu napsala ještě jednou...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny