Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malé terárium pro malého chameleona

takže dle rad výše míněných a z jiných vláken pobraných se zeptám zda-li bude vhodný tento kompromis.. terárium chci rohové (USB 2 stěny a 2 sklo - dvířka na panty otevíratelné z boku dle obrázku patrné. http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s72 0x720/303580_291868147494418_223064427_n.jpg

Jako průser číslo jedna vidím nedostatečné větrání, které je řešeno pouze 5 otvory o malém průměru ale nechci strop z výpletu a tím padem světla volně zavěšená nad nebo z víka. Takže se ptám: "bude adekvátní řešení když zkrátím u spod dvířka = vyvýším přední dřevěnou lištu do které vsadím ventilační mřížku?" + prostor v netěsnoti dvířek na straně u pantů a 4 otvory nahoře průměr 10cm?

Voda ne = fontána nesmysl :) i když by se mi fakt líbila :D substrát písek s rašelinou 1:1? hodně zeleně a propletených větví, terásky a odstupňované teploty uvnitř terária?

Světla 2-4 bodovky + nějaký UVB spirálovitý vhodný k vertikálnímu zavěšení s květináčovým krytem směřující na nejvyšší místo "slunění"
K těm světlům bych ale potřeboval ještě nějaké vídky :) a zbytečně se neosočujte prosím.. každý má svůj pohled a názor a rozumně smýšlící tvor, i když začátečník by se měl přebrat veškerý zdroj informací a sam si vyselektovat, co je pro něj přínosné.. díky za rady

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny