Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kastrace freťáka

Zdravím všechny,

vím, že to sem nepatří, ale snad mě za to neukamenujete :-).
Rád bych si pořídil samce fretky.Zajímala by mě přibližná cena kastrace a kdy ho můžu nechat vykastrovat, narodil se 28.4. 2012. Dále bych se chtěl zeptat, zda je možné si ho v místnosti ochočit natolik aby nemusel být v kleci, byl by naučený jako kočka na záchod. Celý den by byl v jedné místnosti několik hodin než se vrátím domů, bude schopný si na to zvyknout? Na netu jsem našel, že ano a po kastraci s ním prý není už vůbec žádný problém. Ještě bych se chtěl zeptat jestli je pravda, že po kastraci fretky nezapáchají.

Předem děkuji za odpovědi, s pozdravem Vítek.

Předmět Autor Datum
Zeptal jsem se pritelkyne,ktera ma nastarosti nase 3 fretky a je to jeji parketa a jeji odpoved. Kas…
Zdoter 19.05.2012 22:18
Zdoter
Super, děkuji moc za obsáhlou odpověď, poděkujte za mě i přítelkyni. Místnost je až na počítač a pos…
šmejký 19.05.2012 22:54
šmejký
[OT]Jsem si to po ránu přečetl trochu jinak, no ještě, že se jedná o fretku, uf :-D[/OT]
MadMike 20.05.2012 09:08
MadMike
Tak taková záměna by mě ani nenapadla :-D:-D.
šmejký 20.05.2012 21:24
šmejký
Ono to s tim smradem je docela zvelicene.I kdyz neni kastrovana tak mala fretka takrka nesmrdi,pokud…
Zdoter 20.05.2012 09:36
Zdoter
Dobrý den, já měla fretí samičku a i u té musím říct, že mi zasmrděla max.2-3X, když se lekla. Byl s…
Scarlant 20.05.2012 19:14
Scarlant
Zdravím, i Vám děkuji za odpověď. Dnes proběhla místnost kompletní očistou, z místnosti jsme vynosil…
šmejký 20.05.2012 21:23
šmejký
zdar:-D kuchařko:-D doufám,že ti neuniklo tuto...patří mezi"nebezpečný";-)dneska je to zvláštní pečí…
West day1-pošuk 20.05.2012 21:28
West day1-pošuk
Já myslela, že "nebezpečný" jsou všechny lasicovitý, kromě fretky:-p Všechny psovitý, kromě psa...a…
Réza 20.05.2012 21:52
Réza
Čau Pavle, to víš že je mi to jasný :-D. Venku už máme jednu freťandu, která tam je celoročně no a j…
šmejký 20.05.2012 21:57
šmejký
kastrovat ho nebudu. ono ta kastrace pomuze nejen kvuli smradu,ale fretak se vetsinou i celkove skl… poslední
Zdoter 20.05.2012 21:59
Zdoter

Zeptal jsem se pritelkyne,ktera ma nastarosti nase 3 fretky a je to jeji parketa a jeji odpoved. Kastrovat az bude plne dospely a bude mit "sestouple koule" (jeji slova :D ) cena kastrace se silene lisi podle veterinare. My osobne jsme davali pred 2 lety 360 Kc,ale neni vyjimka kdyz si vet rekne i o litr a vyse (udajne nekde i 2 tisice). Na kocici zachod si urcite zvykne a v mistnosti,pokud pro neho bude uzpusobena urcite vydrzi,ale osobne si myslim,ze je jednodussi poridit klec nez predelavat celou mistnost tak,aby se fretce nic nestalo,respektive aby nic neznicila. S tim zapachem to je taky pravda. Kdyz se jim pravidelne cisti zachodek tak nejsou skoro citit (vyzkouseno na navstevach,kterych se ptam jestli neco citi,aby me nekdo nerekl,ze ja uz jsem na to zvykly). Samozrejme,ze si obcas pusnou,ale opravdu jen vyjimecne. Snad jsem nic nevynechal :D

Super, děkuji moc za obsáhlou odpověď, poděkujte za mě i přítelkyni.
Místnost je až na počítač a postel takřka prázdná, takže si myslím, že s tím by až tak velký problém nebyl.
Ohledně té kastrace to znamená, že do doby než dospěje mi tady bude smrdět? Asi hloupá otázka, dá se tomu nějak předejít? Pravidelné čištění záchodku je samozřejmost.

Ono to s tim smradem je docela zvelicene.I kdyz neni kastrovana tak mala fretka takrka nesmrdi,pokud se napr. neceho nelekne (vzpominam jak nedopatrenim spadla na naseho,tehdy jeste cca pulrocniho,fretaka deska polistirenu.To pak byla sila :-D ale stacilo otevrit okno a za chvilku tu bylo dychatelno ;-) )

Dobrý den,
já měla fretí samičku a i u té musím říct, že mi zasmrděla max.2-3X, když se lekla. Byl s ní jen problém, že za žádnou cenu nechodila na záchodek. Ani v kleci, ani v místnosti. Měla své místo, kam chodila, podle kterého jsme se, na konec, museli zařídit, protože ať jsme vymýšleli cokoliv, záchodek ignorovala. Jen souhlasím, že pokoj by musel být zabezpečený, jsou neuvěřitelně vynalézaví, jak se někam dostat, nebo jak vymyslet největší lumpárnu. Jednou jsem ji našla u sousedky v bytě pod náma(utekla stupačkama), potom během sekundy zmizela na chodbu do kunbálu, nebo jsem ji našla venku před domem....taaakže hodně štěstí. :)

Zdravím,
i Vám děkuji za odpověď. Dnes proběhla místnost kompletní očistou, z místnosti jsme vynosili a vyházeli vše co není potřeba. Nepotřebné spodní šuplíky u skříně jsme úplně vyndali, vznikla tak super schovka pro freťáka. Květiny jsme přestěhovali na ta nejvyšší místa, některé zavěsili na strop a doufáme, že tam se freťák nedostane, pokud by byl až tak vynalézavý museli by jsme vystěhovat i ty. Doufám tedy, že mu to tady bude vyhovovat :-).
Ohledně té kastrace uvidím jak moc to bude se smradem vážné, pokud to bude snesitelné, kastrovat ho nebudu.

Čau Pavle, to víš že je mi to jasný :-D.
Venku už máme jednu freťandu, která tam je celoročně no a jelikož má teď prťata a já se do toho jednoho klučiny zamiloval natolik, že zkrátka musí zůstat doma :-).
No a tenhle rozruch právě proto, že zkušenosti máme jen s tím venkovním chovem, tak mě zajímá zda opravdu půjde freťák chovat i doma na volno v místnosti, tak uvidíme jak to bude fungovat :-). Máš tam SZ ;-)...

kastrovat ho nebudu.

ono ta kastrace pomuze nejen kvuli smradu,ale fretak se vetsinou i celkove sklidni a nebudou s nim tak cloumat hormony kdyz na nej prijde rije. Nemel by byt tak kousavy a mel by se vic mazlit. I kdyz u nas je to mazel pro pritelkyni a ja u nej figuruju jen jako skvela hracka na kousani :-D:-D zlate nechat se orazitkovat od frieseiky nez sundavat z nohy fretaka,ktery s toho ma desnou prdel :-D Hold si za to muzu sam,ze si ho tolik nevsimam :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru