Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terahádanky III.

Díky krokodýle, že jsi mně tady bez důkazů obvinil z podvádění.
Napíšu ti teda jak v hádankách postupuju já a co k tomu používám.
Mám celkem dobrou paměť na psanej text a obrázky. Ne úplně fotografickou, ale pamatuju si toho dost.
Je to díky tomu, že od mala hodně čtu a víc než půlku života se denně musím orientovat v elektronických schématech. A věř tomu, že u toho se ti paměť jednak procvičí a jednak ti i dost ulehčí práci. třeba když jsme chodili na kurzy AJ, nikdy mi nešlo mluvit, ale když jsem měl něco napsat, bylo to skoro vždycky bez chyby. Jen tady u hádanek jsem při hledání správných odpovědí viděl obrázky stovek druhů hadů a dost mi jich uvízlo v paměti. Některý zajímavý stránky jsem si zazáložkoval a některý hady i uložil do složky v PC třeba i s popisem druhu.
Při hádankách většinou stačí trefit rod a najít druh už není většinou takovej problém.Řeknu si třeba co by ten had mohl bejt za rod, kolikrát se ukáže, že je to slepá ulička a vyjde to až na několikátej pokus, kdy hadi z danýho rodu začnou bejt typově podobný tomu z obrázku. Najdu na netu všechny druhy toho danýho rodu a jeden po druhým si projdu jejich fotky. Někdy stačí to, někdy se mezi těma fotkama objeví i taková, která s tím rodem nemá nic společnýho, ale hadi jsou taky podobní, tak se podívám i na ten rod druhej, stejným způsobem a třeba už odpověď najdu.
Používám pouze google, wiki, biolib a reptile database.
Dost taky pomáhá to, že se osobně znám s dost lidma co vkládají hádanky a vím co je tak asi zajímá. Takže třeba Melda dává převážně evropský ještěrky, Lachesis zase hady jižní ameriky, Michal asie, Reptimania evropský hady atd... Neplatí to vždycky, ale víceméně se dá říct, že jo.
Když nemůžu na hada kápnout, klidně napíšu do googlu anglicky jeho popis, třeba když se hádali micrurusové nebo korálovky, tak napíšu třeba něco takovýho:
Lampropeltis, černá hlava, bílý, červený,černý pruh. Z toho co vyleze už se dá druh poznat.
Nebo třeba šedý had se špičatou hlavou, nebo červený had s bílým břichem a příčnými pruhy. Klidně i zdánlivě mnohem větší blbosti, podle kterých nakonec odpověď najdeš.
Skoro u každý svojí uhodnutý hádanky bych byl schopen napsat jak jsem na to přišel. Třeba v australských hadech se vůbec neorientuju, ale když se tady v hádankách objevili, projel jsem jich na netu opravdu kvanta, některý jsem už zapomněl, některý si pamatuju. Stejný to bylo u těch micrurusů. Našel jsem na netu tolik druhů, o kterých jsem neměl ani tucha, že existujou...
Některý zapeklitý hádanky jsme řešili s blackem a radarem i v hospodě. A u některých jsem strávil na netu i několik hodin. Asi si dokážeš uvědomit, kolik za ty hodiny hledání vidíš druhů...
A některý hady prostě poznám i bez hledání nebo jen s malým upřesněním a kontrolou na netu.
Příklad z posledních hádanek Nebrasky, tropidophise jsem měl možnost si detailně prohlídnout u crocodyluse doma, Psammodynasteska je had, kterýho jsem už dával i já do hádanek a už nějakou dobu po nich pasu, což tady může potvrdit pár lidí, Austrelapse si pamatuju od doby těch australanů co se hádali. Leptodeiry jsme nedávno řešili s radarem a daniem, páč ten si je chtěl pořizovat, Senticolisky se řešily i tady na poradně před pár lety, kolik znáš hadů, který vypadaj stejně jako dipsadoboa? A že trimouš, je trimouš bylo jasný snad každýmu, atd., atd....
Ahaetully chovám, tak není problém poznat podle očí že je to ahaetulla, navíc jich není tolik, takže uhodnout není tak hrozný.
Byly tady i fotky hadů, který na googlu nejsou, třeba od Michala a taky jsme na ně kápli, i když třeba po nápovědě.
Nikdy jsem tady nepodváděl (krom asi jednoho případu, kdy jsem našel odpověď díky vodoznaku ve fotce a neměl jsem problém s tím to hned přiznat), i když tomu třeba nechceš věřit. To bych toho měl uhodnutýho daleko víc. a když si ty vlákna projdeš, je tady i dost věcí co jsem netrefil. Není jich moc, protože jsem si odpovědi nejdřív ověřil abych nestřílel zbytečně do větru a i tak to třebas nevyšlo.
Když to shrnu, je to tak jak jsi napsal na konci. Umím hledat a něco málo i znám.. Myslím, že takhle nějak podobně postupuje většina lidí tady. Jestliže fotky na netu jsou, tak je tam taky najdeš. A jde to i bez podvádění. Za jednou třebas rychlou odpovědí jsou kolikrát i hodiny strávený u internetu u obrázků a popisů druhů.
A jak jsi napsal jinde, Sbohem hádanky. I když třeba jestli někdo bude dávat svoje fotky, třeba se tady ještě sejdem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny