Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Člen chovatelského spolku

Taky jsem sám né-příliš aktivním členem TSP. Ale zaplať panbuh, že tu tahle organizace funguje alespoň tak jak v současnosti funguje. Založit organizaci není problém, ale udržet ji v chodu roky je už fuška. A ikdyž webovky TSP nejsou aktualizovány dle představ tu některých, ve vedení TSP jsou lidé kterých si velice vážím co do odbornosti v teraristice, to i jako lidí.
Nevím, že by tu byly mimo už dvou zmíněných organizací (TSP a KKT) nějaké jiné, alespoň stejně fungující. Snad ještě ČHS, ta ale je zaměřena na herpetologii.
Jsem přesvědčen že TSP je jedna z mála v současnosti fungujících organizací, která už v minulosti prokázala že hájí naše zájmy a doufejme že snad bude i v budoucnu. Všimněte si jedné věci:
Kdykoli se objevil pro nás obyčejné řadové domácí teraristy jakýkoli legislativní strašák (a že jich poslední dobou není málo = čipování vybraných druhů, snahy o omezení chovů nebezpečných druhů atd.), prakticky vždy s nadějí očekáváme jak na danou problematiku zareaguje TSP. A je pravda, že už X-krát TSP připomínkovala připravované legislativní normy. Tohle by jsme si asi měli všichni uvědomovat. Vzhledem k tomu, že pravděpodobně budeme potřebovat organizace jako je TSP víc a víc. A upřimně, členský příspěvek není až tak rujnující. Zakládat organizaci účelově, ve chvíli kdy budeme mít chov už zakázán, bude pozdě.
Kdosi tu napsal, že členství v TSP nic nedává :-/
Dle mojeho názoru (možná špatného); ...ikdyž jsem v podstatě jen ,,plátcem členských příspěvků", je důležité aby TSP u nás měla pokud možno co nejširší členskou základnu, aby se měla o co opřít, pokud budeme chtít aby jsme měli organizaci nadále hájící naše zájmy.
V německu i v celé EU se sice utahují šrouby, ale živě si umím představit kde by byla germánská teraristika dnes kdyby neexistovala DGHT (tuším že má něco okolo 7000 členů).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny