Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Člen chovatelského spolku

Souhlasím skoro se všemi příspěvky. Moc k tomu ani nemám. Sám nejsem členem žádné organizace.
Ale myslím si, že než několik menších organizací nebo spolků, je lepší mít jeden opravdu fungující, nestagnující a naopak rozvíjející se spolek, který se opírá o co nejširší členskou základnu.
Důležitý taky je, aby taková organizace měla ve svém středu nejen odborníky a lidi schopné komunikovat s úřady, ale taky řekněme trochu "akčnější" jedince, schopné a ochotné uspořádat případně i demonstrace (v případě boje s EUzmrdy) a naše problémy správně medializovat a tím strhnout na naší stranu i širší veřejnost.
Další dobrou možností by bylo vytvořit třeba síť regionálních organizací, fungujících pod záštitou organizace celorepublikové. Výhodou by byla lepší možnost spolupráce s veřejností v místě bydliště, třeba snadnější založení chovatelských kroužků a různá osvětová činnost. To se většinou lépe provádí pokud lidé nejsou pro své okolí tolik anonymní.
Pokud bysme se chtěli vrhat do zakládání nějakýho spolku, bylo by potřeba neočekávat za své členské příspěvky nějaký výhody. Spíš naopak. Měli by jsme počítat s tím, že takové věci je potřeba věnovat svůj čas a schopnosti. Základ podle mě, že činnost veškerých spolků musí být veřejně vidět. Jinak, až se nám kdokoliv rozhodne omezovat naše práva, veřejnost nad tím mávne rukou, s tím, že se stejně jedná jen o pár bláznů....
Snad je zřejmé co jsem tím chtěl říct. jsem v práci, takže mě tady furt někdo rozptyluje a trhá mi nit :-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny