Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na chovatele "jedáků"

NIkto nehovori: musis si kupit carinatu. Je vela druhov, ktore niesu velmi narocne na zaciatocnika, a vela druhov, ktore su aktivne, dost ostre, cenovo dostupne, nenarocne a pritom naozaj krasne. Mimo toho, nikto nehovori, ze toho hada potom musi predat. Ak si kupim zviera ktore sa mi paci, tak ho potom len koli tomu, ze si kupujem nejaku viperku predsa nedam prec. Jedak nieje dovod.

Samozrejme, da sa zacat aj hned z jedakom. Ale musis uznat, ze co bude lepsie...? Had si zvlecie blbo hlavu (dajme tomu oko). A budes to robit prvy krat na hortulanovy, od ktoreho sice ocakavas nejake razitko, ale co uz. Aj tak ti nic nespravi. Alebo si to vyskusas rovno na Cerasteske? neviem kolko napr zmiji si uz drzal v ruke, ale divil by si sa co dokazu zo zubami...
A nejde tu len o taketo veci, ale aj bezna udrzba teraria, menenie vody atd. Pri nnejakej kludnej gutke, to spravis uplne bez problemov. Lebo vies, ze ani nevystartuje. Pri carinate, gonde... Aj ked s toho nebudes nic mat, ale od dospeleho kusu to uz slusne boli a trosku ta to prinuti rozmyslat a udrzat ta v "strehu". U jedaka len z razitkom nikdy nepocitaj. Tam su nasledky niekde uplne inde.
Jasne, aj tu je par ludi, ktory zacali hned z jedakom. Ale treba rozmyslat kolko ludi z nimi zacalo hned a kolko ludi povedzme aspon po par rokoch chovu inych ostrejsich zvierat. A ako dopadli ty, a ty.....

A navsteva u kolegu je fajn. Ale ani za 5 navstev (samozrejme nie mesacnych :-D) sa nenauci tolko ako za nejaky ten rok, dva chovu. To, ze si clovek par krat potazka hada na haku a 3x ho chyti za hlavu este neznamena, ze je schopny ist do jedakov.

Z chovatelom ako drevo - suhlas.

A pokial ide o druh, povedzme ze zrovna ani Cerastesky niesu zrovna co sa jedu tyka zlaticka. Skor by som sa poobzeral po nejakych Viperkach (napr ammodytka).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny