Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na chovatele "jedáků"

Předně děkuji všem zůčastněným za názory, jsem vděčen za každou zkušenost.

Dále, nezakládal jsem vlákno s úmyslem dotázat se, případně nechat si "požehnat" k chovu jedáků, ani ne se zeptat jakého bych měl chovat, vždyť to je přece utopie a to bych si samozřejmě rozhodl sám a nesl si případné důsledky.
Nejprvě mě zajímalo jak máte pořešeno (pokud vůbec), že bude postaráno o chov, pokud Vás některý chovanec "nakouří" a chvíli si poležíte u andělů (myslím těch v nemocnici :-) )
Poté se to nějak rozvedlo a řešili jsme legálnost Berusek atd. Jelikož jsem se o tom nikde moc nedočetl zeptal jsem se na fixaci za hlavou u Viperek, z důvodu jejich flexibilních zubů. Co jste mi tedy někteří odpověděli, nabyl jsem dojmu, že by asi v mém případě bylo nejlépe se fixaci naučit na nejedovatých agresivnějších kouscích a případnou fixaci jedáka řešit až by byla nutnost, jestli je to opravdu tak, že zmijka tesákem dosáhne v podstatě kamkoli a záleží jen na "náhodě" zda trefí nebo ne, případně zda se člověk "vyhne" a posune prst o kus dál (tak jsem to alespoň pochopil)
Co mě jako lajka napadlo, nebylo by lepší, v případě, že chovatel nepotřebuje pořešit nic na spodní čelisti provést fixaci na stole a ukazovákem pojistit tlamu oproti stolu proti otevření, nebo je to utopie? Ptám se opravdu jako lajk.

Jak píšu, toto, co řešíme, se nějak vyvinulo ze situace, prozatím mám v plánu nabýt zkušenosti s chovem nejedovatých hadů, jelikož jsem zatím měl možnost manipulovat pouze s Hroznýšem, Užovkou červenou a Krajtou královskou u známých a to člověka opravdu moc nenaučí. Nicméně hadi mě lákají odmalička ale buď nebylo možno u rodičů, nebo byl malý byt, nebo se stavělo atd. Nyní snad nastal čas :-)

Jinak vidíte, člověku nestačí kolikrát ani číst a informovat se. Fórum, zvláště "jedovatou sekci", mám pročtené tam i zpět a nejenom to a doteď jsem si myslel, že Cerasteska a Amodytka jsou na tom, co do toxicity, docela podobně a ono prej né... Já nemám problém posléze začít v podstatě s čímkoli (rád bych "viperovité"), Cerasteska se mi neskutečně líbí, má úžasný pohyb a fascinuje mě její "životní styl"... Ale není pro mě problém zkusit Amodytku. Nicméně uvidíme jak na tom budu dejme tomu za rok. Zatím jen sbírám data, na to si myslím, že není nikdy brzo začít... A prostě pokud to nevadí dotyčným, rád pokecám o společném zájmu a nadhodím témata, které tu buď nezazněli, nebo mi něco není jasné. Snad je to tak v pořádku.

Ještě jednou děkuji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny