Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výroba pozadí z polystyrenu

Jestli se chceš dohadovat, tak beton vůbec nemusí být z cementu a vůbec nemusí obsahovat plnivo a stále to bude beton, asi ti i přes 25let praxe zedničiny leccos uteklo :-).

V době výroby těch terek jsem se více méně učil něco vůbec dělat, bylo mi nějakých 12-14 let a vše jsem si vyráběl sám, včetně řezání skla a lepení ;-).

Postup byl slepit terko, vlepit polyš a to jen lokálně na výstupky, poličky atd, nikdy jsem ho nedával plošně, aby mi zbytečně ukrojil ještě kus prostoru terka, takže mnohde je beton jen na skle. Celý je to (viz výše) několikrát potřený řídkou směsí jemnýho písku, cementu a vody (+ kapka jaru). Do poslední vrstvy jsem přidával sypký barvy do betonu. Starý odchovky jsem měl jen sklo, vzadu a v bokách 2-3x pomatlaný betonem sem tam přihozenej štěrk. Ty terári jsou stěhovaný mnoho a mnohokrát, některý jsou křáplý, ale pozadí je stále hezky drží pohromadě :-D.

Dnes už bych to tak taky nedělal, jak říkám, byly to skromné začátky a první pokusy s vyzděnými terky, ale fungovalo a stále to funguje dobře ;-). To jen k tomu tvrzení, že bez flexi lepidla to nejde ;-), jde. Ale je mnohem vhodnější jej použít, protože výsledek je jistější.

A na sádru taky nedam dopustit, ta je naprosto supr na "domečky", jdou použít relativně za chvilku (hodiny) a naprosto úžasně drží vlhkost (doslova sajou z okolí vodu), co hlavně tak vhlhkost je tam pěkně vyrovnaná. To je taky asi jediný důvod proč jsem kdy domečky ještěrům dělal, vlhkej úkryt. Problém je u nich s životností, ale sádra stojí pár korun a lepší ho za 1-2 roky vyhodit, než se s nim nějak víc čistit. U hlodavců je lepší rovnou beton, neb sádra jim podlehne velice rychle :-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny