Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš ze zverimexu ?

Pokud je v dobré kondici a líbí se ti, tak proč si ho nekoupit? Pokud ti přijde i cena přijatelná a líbí se ti to konkrétní zvíře, tak si ho kup a poskytni mu hezký život.

"Mixáci" se dají sehnat i hodně levně. Předražený, to je relativní. Chtělo by to znát původ zvířete. Pokud budeš vědět, co je to zač, budeš pak moci lépe posoudit cenu. Podle povahy dotazu vidím, že ti nejde o původ zvířete, který by byl případně nutný pro nějaký sofistikovaný chov. Pokud je had v dobré kondici, je to opravdu Boa constrictor imperator a líbí se ti, tak si klidně tu radost udělej. Nejde říci kategoricky, že všechno ze zverimexu je fuj. Hodnota peněz je někdy relativní. Sám ji v některých případech vidím jako podřadný prvek. Tady jde o částku, která by neměla vytrhnout člověka, který hodlá přijmout dlouhodobý závazek v podobě pořízení si z určitého pohledu dlouhověkého zvířete. Péče o hada bude neustále představovat určité náklady, něco bude stát pořízení pěkného a vhodného terária... Hlavně si zkus zjistit původ hada a pořádně si prohlédni jeho stav a kondici (klidně s někým zkušeným). Jak říkám, pokud se ti líbí, zařiď mu hezký život.

Na burze (nebo přímo od chovatele) můžeš samozřejmě také pořídit krásné hroznýše. Chovatel by ti měl i případně poradit s chovem a pokud to bude potřeba, tak i v začátcích zůstat v kontaktu. Také je to samozřejmě řešení. Tady jde spíš o to, co přesně chceš. Řešíme teď pořízení hezkého hroznýše nebo se ti prostě líbí ten z toho zverimexu? Tady je rozhodnutí na tobě.

V případě toho vyhlídnutého ve zverimexu si klidně vyžádej od prodavačky reference na chovatele, který hada dodal. Ten by ti měl k němu říci více (pokud ti tuto možnost zverimex umožní). Klidně jim řekni, že chceš o tom zvířeti prostě vědět, co je zač. Kdybych měl mluvit za sebe, tak pokud by se mi to zvíře líbilo a bylo v pořádku, tak bych to neřešil a šel bych do toho. Tyhle okamžiky a příběhy mají větší cenu, než nějaké přiblblé peníze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny