Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví stůl

Mohl byste sem někdo dát fotku otevřeného želvího stolu? Zajímalo by mě, jak zde máte upoevněno osvětlení a UVD. A ještě bych se chtěla zeptat, má-li někdo zkušenost s chovem bez uVB při podívání kapalného D3 a v létě letnění. Díky

Předmět Autor Datum
https://www.google.cz/search?tbm=isch&hl=cs&source =hp&biw=1280&bih=933&q=%C5%BEelv%C3%AD+stul&gbv=2…
dominik577 16.06.2012 13:14
dominik577
Tak to je nádhera! Díky.
Host 123 16.06.2012 13:54
Host 123
Obrázky některých mých stolů jsou o odkaz výše, osvětlení je upevněno vždy podle druhu a hlavně přík…
nikolas 16.06.2012 22:27
nikolas
U želv bych taky doporučila nějakou hodně kvalitní výbojku plus dosvícení zářivkou. Na rozdíl od cha… poslední
ctvercova1 17.06.2012 09:05
ctvercova1

Obrázky některých mých stolů jsou o odkaz výše, osvětlení je upevněno vždy podle druhu a hlavně příkonu, vyhledem k hořlavosti některých substrátů je nutné nepodcenit schopnost želv shodit špatně upevněné světlo třeba do hoblin, což může mít fatální následky, a to nejen pro želvy.
Kapalné déčko zásadně nedávám, riziko předávkování mi přijde příliš veliké, raději "sypu".
Jelikož chovám pouze tropické suchozemské nezimující želvy, tak zrovna jejich chov bez kvalitního zdroje UV důrazně nedoporučuji (na rozdíl třeba od chameleonů).
Dokázal bych si bez UV svícení představit chov evropských testud ve venkovním výběhu s vyhřívaným přístřeškem, "sypáním" AD s vápníkem a bezpodmínečným zimováním, to ano. Nevím sice přesně, co je to letnění, ale pokud je to chov ve výběhu, či alespoň na balkóně, tak proč ne.

U želv bych taky doporučila nějakou hodně kvalitní výbojku plus dosvícení zářivkou. Na rozdíl od chamíků nefunguje jakékoliv reptiglo nebo jiné kompakty. Evropanky mám celoročně venku a dávám je do sklepa s prvním mrazíkem. Pokud není možnost kvalitního zimování, tak snad ani nedoporučuju evropanku pořizovat. Je dost druhů vhodné velikosti, které zimovat nepotřebují.
A k tomu sypání.. Nemyslím, že by bylo nutné správně chovaným želvám potravu čímkoliv sypat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru