Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem umrtí želvičky

Ahoj lidi. Dneska mi umřela želvička. Čtyřprstá. Bez varování. Mám další dvě 30 a 20 let. Nečekala jsem to. Bylo jí 6 let. Odebrala sem jí před 4 roky kamarádce, která se nestarala, tak jsem jí piplala, měla špatná očka. Než se vše podařilo, neviděla a musela jsem jí krmit aby neumřela. podařilo se. Poslední 2 roky paráda. Ještě dnes žrala, salát pampelišku, rajské. Jako ty dvě ostatní. Jenže jsou venku, máme zabezpečenou zahradu, na noc je dáváme domů. Tak si myslím, že umřela z horka, protože jsem dnes přišla pozdě z práce a našla jsem jí v kaluži krve, nikdo jí určitě neublížil, ani ty dvě ostatní, samotnou. Víc info nemám, nic mi jí už nevrátí. Prosím, jestli někdo máte alespoň nějaký nápad co se jí stalo napište mi. Myslím, že to je moje chyba a to si nikdy neodpustím. Moc děkuji za případnou odpověď. Helena
chip@centrum.cz

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
K tomu, aby se dalo něco říct, by byla potřeba aspoň fotodokumentace, ne takhle nanesených několik n… poslední
Petr60zelv 19.06.2012 18:17
Petr60zelv

K tomu, aby se dalo něco říct, by byla potřeba aspoň fotodokumentace, ne takhle nanesených několik nesouvislých vět. Rajčata vzhledem k velmi vysokému obsahu kyseliny šťavelové jako významnou součást krmné dávky rozhodně nebrat.
Úhyn z horka u takhle "rozhašeného" zvířete nelze teoreticky vyloučit, ale bylo by potřeba vědět třeba, odkud ta krev tekla - u krve z tlamy jsem viděl v pitevní zprávě nález - prasknutí aspergilomu - absces způsobený plísní, tomu by mohly odpovídat ty zalepené oči. U krve z kloaky je možnost odkousnutí penisu druhou želvou (byl-li uhynulý samec), nebo úhyn v důsledku odpáření menšího rachitického zvířete samcem (a následného potrhání uvnitř), krvácení ze střev z nějakého prasklého vředu a další možnosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru