Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Nežádoucí kočka

Přátelé,
v zoufalství se na vás obracím o radu. Maminka vlastní domek se zahradou, kde se to kdysi hemžilo ptáčky a hlavně ještěrkami a slepýši, dokonce Coronellu jsem tam jednou chytil. Naši kočkopsi bývali vesměs líné kreatury, spokojené s válením se na sluníčku a nejevili lovecké tendence. Nedávno však nastoupila mourovatá micinka jménem Zuzanka, která je zaručeně vzdálená příbuzná Kerbera, protože vcelku rychle vyčistila zahradu ode všeho živého. Teď v pátek například zlikvidovala krásnou L. agilisku. Já u toho většinou nejsem, takže se jí dostane tak maximálně napomenutí. Vím, že tady je dobrá rada drahá, zvlášť když bych skutečně nerad přistoupil na řešení typu malorážka nebo Boa constrictor:-) ale těch plazů je fakt málo na rozdíl od koček jsou chráněni. Nenapadne vás prosím nějaké (v rozumné míře humanistické) řešení? Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A jak to teda tenkrát dopadlo?
Nuty 28.03.2015 02:23
Nuty
Čekal jsem tenkrát, jestli tahle debata nabere nějaký rozumný směr... a kočka zatím vyhladila Kostel… nový
Helo 29.03.2015 21:40
Helo
Jasně, že nenabrala. Jediný způsob, jak znemožnit kočce lovit co nemá a přesto ji pořád mít (bez ods… poslední
Aurifer 29.03.2015 22:17
Aurifer

Čekal jsem tenkrát, jestli tahle debata nabere nějaký rozumný směr... a kočka zatím vyhladila Kostelec nad Černými lesy a několik dalších přilehlých obcí.
Ve skutečnosti jsem se zařídil podle jedné zdejší rady a rozhodl se ohradit aspoň kus zídky pletivem, opatřil je, jenže už to bylo s křížkem po funuse. Ještěrky "vymizely" a kočce teď nezbývá než lovit myši, protože krmítko je zavěšené bezpečně mimo dosah.

Zpět do poradny Nahoru