Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov Phelsum - poraďte

Ono dost záleží na tom, zda a jak jsou phelsumy na člověka zvyklé. Znám lidi, který maj quadriocellatky, který zdrhaj a nejsou vidět, a mě sedí na skle a čekaj až jim dám cvrčka. Stejně tak klemmerky, nebo Lygodactylus williamsi, kimhowelli - všechny zvědavci, který se nebojí ani když jim člověk otevře dvířka a jsou schopný dojít si pro cvrčka do krabičky, kterou držím v ruce. Nevím, jestli to je náhoda, řekl bych, že hodně hraje roli umístění terárka, jak často přijdou do styku s člověkem apod. Jinak obecně jsou prý hodně známe bezproblémovou povahou P. klemmeri, takže asi lze doporučit ty.

Jinak já mám terárka 40*40*50. Někdy si taky říkám, že jsou možná až moc velký a neuškodilo by je víc zaplnit zvířatama, ale což, aspon maj phelsumky dost místa na běhání :-D. V jednom mám společně L. Williamsi a L. Kimhowelli a jsou v pohodě. Občas se sice proženou, když samičky hlídaj místo kam nakladly vajíčka, ale vyloženě na sebe neútočí, takže dobrý. Měl jsem ale kupříkladu 1,2 P. Cepediana a samičky se tak řezaly mezi sebou, že jsem tu jednu musel dát pryč a je samostatně v terárku.

Takže má zkušenost tak půl napůl. Asi to hodně záleží na tom, jak moc se ty zvířata znaj. Mám doma ted 8 mláďat L. Williamsi, některá už celkem velká a 4 z nich jsou v jednom terárku od malička a asi jak se znaj, tak jsou i ted docela v pohodě, tak jsem zvědav, jestli jim to vydrží :-D. Nedávno jsem byl u pana Šimoníka a ten má terárko s klemmerkama, kde je cca 18 phelsum a v pohodě spolu vegetí ;-) Dokonce tam tuším má ještě nějaký phelsumy u nich, to si ale nepamatuju přesně. Na dotaz jak se snášej povídal, že tam dává už mláďata a že se většinou snesou a když ne, tak to jedno konkrétní nesnášenlivé zvíře oddělí a je klid :-)

Edit: Tak Petr byl rychlejší :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny