Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov Phelsum - poraďte

Děkuji za vysvětlení, na netu kolují všelijaké zvěsti a měl jsem z toho pěkný maglajz. Paní u nás v malém Akva-tera používá Repti Glo 5.0 UVB a má s ním dobré zkušenosti, takže do toho asi půjdu. Pro felzumy používá kombinaci normální malé 15W žárovičky (takovéty pidi, asi 3cm vysoká), kterou má pouze na prodloužení denní doby, a pak právě 5.0 UVB, kterou má kvůly spektru vyzařovaného světla a osobně mi to přijde jako dobrá kombinace, takže to asi tak trošku okopíruji. Je pravda, že někdo říká, že těmto felzumám se vůbec svítit nemusí (myšleno tak, že stačí obyčejná žárovka) - bylo mi to tak řečeno hned ve třech zverimexech pracovníky přímo z oddělení palzů - a někdo má zase terária osázená vším možným, takže mi tento způsob přijde jako dobrý kompromis.

Ještě upozorňuji, že jsem naprostý začátečník a nepočítám-li chov Achatin (Oblovek) cca 3 roky zpátky, tak jsem v teraristice úplným nováčkem. I tak se ale snažím pro felzumku dělat první poslední a sehnat si co nejvíce info.

Jestli mohu mít ještě jeden dotaz, felzumka má na ocásku asi 1cm velkou "ranku", není to nic do hloubky, jenom jakoby odřené šupinky a ty kolem trochu poničené. Prodavačka mi říkala, že zvíře bylo v teráriu se sourozenci (mohu potvrdit) a v půl roce už se mezi sebou handrkují a nějaký sourozenec jí kousnul. Prý se to s dalším svlékáním zhojí. Bude tedy plazík v pořádku?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny