Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se skamarádit s leguánem zeleným

ahoj mám takový dotaz-asi už tu byl celkem dost tak řešený, ale co už :-) taký mám doma leguána zeleného mám ho od vánoc tudiš asi 8 měsíců.Vůbec se mi nechce dát chytit a když se přiblížím tak stihuje :-)) a utíká. co jsem tady hodně četla tak hodně z vás je krmilo z ruky a leguáni to preferovali tohle krmení. ten můj Eda teda určitě ne.Jenom z misky.někdy se nechá lehce pohladit ale jen na chvíli. Co mi poradíte? ráda bych se s ním sblížila a ráda bych s ním koukala třeba na simpsny.prostě jen nevím jestli je normální že je pořád takový "divoch" nebo jestli ho ještě zvládnu vycvičit. Všechny tipy a rady jsou velmi vítany. díky předem ;-)

Předmět Autor Datum
Myslím, že to chce jen trpělivost. Každý zvíře je jiné, některé více plaché, některé méně. Zkusil by…
Jirkasss 14.07.2012 23:32
Jirkasss
jo tak to je fajn - já už se bála že už je moc pozdě a že mě už nikdy nebude mít rád :-) takže jsem…
mysza 15.07.2012 15:46
mysza
Prostě to chce trpělivost a myslím, že se to časem zlepší :-) Ne leguána nemám, měl jsem chameleona… nový
Jirkasss 15.07.2012 16:30
Jirkasss
Chce to mraky času a na zvíře hlavně netlačit, nechytat ho, neplašit...až na tebe začne pozitivně re… nový
Aurifer 15.07.2012 16:37
Aurifer
Jedného leguána mám od 1.9.2007.Priniesol som si ho ako úplne malé miminko.Doteraz je svojský,jednod… nový
johny13 15.07.2012 16:59
johny13
Já měla všechno importy získané v dost brutálním stavu a nekteří si časem zvykli tak, že by na sobě… poslední
Aurifer 15.07.2012 17:07
Aurifer

Myslím, že to chce jen trpělivost. Každý zvíře je jiné, některé více plaché, některé méně. Zkusil bych vzít misku a zkusit mu nabídnout z misky, ale hlavně žádné rychlé pohyby aby se "nevystrašil" a neutekl. Po každém zvládnutém kroku zkuste o trochu více, např, ho při tom lehce pohladit a myslím si, že časem k Vám získá důvěru.
Nic jiného se asi nedá dělat než to stále zkoušet.

Chce to mraky času a na zvíře hlavně netlačit, nechytat ho, neplašit...až na tebe začne pozitivně reagovat, tak začít zkoušet důvěrnosti stylu nabízet oblíbené krmení z ruky a postupně, když už ho sám bere bez problému, začít se ho dotýkat třeba prstem na krčním laloku, nechat si ho vylézt na ruku. Když už se absolutně nebude bát ruky, můžeš ho začít zkoušet podebírat pod bříškem a vyndávat ven. Ale počítej s tím, že to je běh na dlouhou trať v rámci měsíců a roků. Navíc ne každej leguán se ochočí, nekteří prostě zůstanou plaší.

Jedného leguána mám od 1.9.2007.Priniesol som si ho ako úplne malé miminko.Doteraz je svojský,jednoducho sa tolerujeme.Niekedy mi dovolí sa ho dotknúť,niekedy len preto aby ma zákerne napadol.:-D Je zvyknutý na dennú manipuláciu v terku,ale to je všetko.
Raz mi jeden kamarát písal,že jeho lego najradšej pozeral S čerty nejsou žerty,možno to bol odchov z Cr. :-D Ak máš import,skús namiesto Simpsakov niečo iné... ;-)

Já měla všechno importy získané v dost brutálním stavu a nekteří si časem zvykli tak, že by na sobě nechali dříví štípat, nechali se brát a drbat a jiní si protě při stejném přístupu nezvykli a pořád se na mně pizdili, kdykoliv jsem přišla. No a šáhnout na ně nepřicházelo v úvahu, to kousali a oháněli se ocasem :-D teď co mám Ctenoaury, tak tam se některá zvířata po několika letech chovu otrsla na tolik, že čekají na krmení a vezmou si z ruky, jiná pořád ještě zalézají, kdykoliv přijdu. Ale co se týče zvířat, co jsem získala jako mláďata nebo vlastních odchovů, tak to jsou dost drzouni, co žerou z ruky bez potíží i si na tu ruku vylezou :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru