Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvětlení v teráriu

Pořád vymýšlím, jak u nového terária zadělat žárovku, aby se mi Regiuska nepopálila a přitom se mi dobře měnila žárovka. Vím, že rad je tu spousta, ale podle fotek pozoruji, že drtivá většina z vás to nijak neřeší a žárovky jsou nekryté nebo jen třeba v hliněných květináčích. Tak se ptám, vám se hadi nepálí nebo nemají tendence tam lozit? Ti moji tam jsou pořád. Tak mě zajímá, jestli je to druhem nebo já mám fakt žárovkový blbce, který pořád sundávám s rozžhavenýho světla.

Předmět Autor Datum
To je dobrá otázka, protože já mám taky takového blbce hroznýše, který si to čumákem tráduje přímo n…
Taria 18.07.2012 18:30
Taria
Asi mas doma blbcov no :-D Kryty ziaroviek nijak neriesim. Ziarovky mam maximalne tak v kvetinacoch.…
danio007 18.07.2012 18:31
danio007
Tak Užovky je fakt, že většinou šmejdí po zhasnutí, tak to není potřeba řešit. Obsoletu ráno najdu n…
Naomi 18.07.2012 18:41
Naomi
Ak je omotany had v kvetinaci priamo na ziarovke a objimke, tak to je blbe. Tam fakt dat ho dole ruk…
danio007 18.07.2012 19:01
danio007
Právě nesvítím kolikrát vůbec, je mi jasný, že by z ní byl špekáček, než by se pustila a jak tam hrá…
Naomi 18.07.2012 19:10
Naomi
A nebylo by lepší ten květináč buď dát pryč, nebo ho zadělat tak, aby tam had nemohl?
cejna 18.07.2012 19:16
cejna
No to tu právě píšu, že se mi potom složitě mění žárovka. U jednoho tam mám síťku, jenže napevno, ta…
Naomi 18.07.2012 19:21
Naomi
No, a když tam nedáš žádnej? Tak se ti snad složitě žárovka měnit nebude a had se nebude mít jak spá…
cejna 18.07.2012 19:22
cejna
Myslíš jako žádnej květináč? No tak poleze rovnou na žárovku. Navíc u většiny mám ten květináč zasaz…
Naomi 18.07.2012 19:26
Naomi
Na žárovku ti nepoleze. Květináče nepoužívám u většiny hadů co mám. Jde o to, že ten had si zaleze d…
cejna 18.07.2012 19:32
cejna
Tak to u novýho tera vyzkouším. U těch starých už je to holt napevno.
Naomi 18.07.2012 19:50
Naomi
Tak s tím ucuknutím to mohu potvrdit. Bylo teď pár dní chladněji, tak jsem zase víc přitápěl žárovko… poslední
lachke 19.07.2012 07:50
lachke
Zase si mudry co??:-D Mne rozdava rozumy do SZ:-D Tu rozdava rozumy :-D Ale pri tom mormalne neporad…
danio007 18.07.2012 19:21
danio007
Souhlas s daniem ;-)jedinej rozdíl já mám ty květináče u všech
raddei 18.07.2012 18:43
raddei

Asi mas doma blbcov no :-D
Kryty ziaroviek nijak neriesim. Ziarovky mam maximalne tak v kvetinacoch. Pri dennych hadoch, ktory by sa mohli nejak dostat ku kontaktom, tak aby ich to nekoplo. U nocnych hadov (Pseudoboaci) nemam ani kvetinac. Ked ony vyliezaju, tak uz ziarovka nesvieti a nejde tam prud. Takze sa tak ci tak nic nestane.
Predpokladam, ze regina ti velmi cez den lozit asi nebude, takze vymyslat nejake kryty bude asi zbytocne. Mozno tak vecer po zhasnuti, ked bude kvetinac este nahriaty, tak vylezie na neho sa trochu nahriat.
Ja som nikdy ziadne sietky, pletiva a kryty nepouzival.

Tak Užovky je fakt, že většinou šmejdí po zhasnutí, tak to není potřeba řešit. Obsoletu ráno najdu namajdanou v květináči kolem objímky a žárovky, takže kolikrát ani rozsvítit nemůžu. Regína je prcek, šmejdí snad 24 hodin denně a co chvíli ji z rozžhaveného květináče sundávám, neboť se mi zdá, že kdyby mohla, tak vyvalí oči a najednou zrychlí pohyby a neví, kam by vletěla, jak se připíká. Předpokládám, že se vzrůstající váhou jí ta aktivita klesne. Ale jinak opravdu asi blbce mám:-/

Ak je omotany had v kvetinaci priamo na ziarovke a objimke, tak to je blbe. Tam fakt dat ho dole rukou. Rozsvietit a cakat, ze zlezie sam je sice tiez moznost, ale had sa casto popali. Hady maju vyhoky prah bolesti, takze aj ked ho to uz pali, tak este drzi.

Ak je na kvetinaci, tak celkom pomaha vnutro kvetinaca vystlat (alebo vylepit - neviem proste ako to povedat :-D) alobalom tak, aby svetlo a ciastocne aj teplo odrazal dole a zbytocne nenahrieval kvetinac.

Právě nesvítím kolikrát vůbec, je mi jasný, že by z ní byl špekáček, než by se pustila a jak tam hrábnu, už ji mám zakouslou. Tak asi budu čekat, než z té puberty vyrostou, lépe řečeno z toho květináče, že už se tam nevleze. Až budu příště kupovat hada, zaměřím se na to, jestli je blbec:-D

Na žárovku ti nepoleze. Květináče nepoužívám u většiny hadů co mám. Jde o to, že ten had si zaleze do květináče po zhasnutí, když z něj ještě sálá teplo. A po rozsvícení se zahřívá postupně, což had než postřehne, že už je to moc, tak je spálenej. Naproti tomu, když přileze už k rozsvícený žárovce, která je horká tak už se nespálí, páč když se jí dotkne, tak hned ucukne. A po zhasnutí samotná žárovka vychladne rychleji, takže hadi na ní nelezou.
Aspoň u mě to tak funguje.
A ty danio nebuď drzej :-D:-D:-D
Edit: dobrý je mít světla mimo terárko, tam je to pak v pohodě jak s výměnou žárovek, tak s bezpečností tvojí (nikdo tě nekousne) i hadovo (nikdo se nespálí) :-)

Tak s tím ucuknutím to mohu potvrdit. Bylo teď pár dní chladněji, tak jsem zase víc přitápěl žárovkou. Moje curtuska na ni nejdřív jen zvědavě koukala a pak ji chtěla i ochutnat. No asi jí nechutnala, protože jsem jen slyšel nas...ý syčení a Berta putovala do druhýho rohu tera. Teď dělá, že ji nevidí a jen se pod ní nahřívá. No jo, když se někdo po 7 měsících vyprázdní, pak bohatě posvačí, tak stejně na nic jinýho náladu nemá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru