Předmět Autor Datum
Mám ve Španělsku nějaké kamarády. Jeden je dokonce maniak do field herpingu. Mám od něho i dost fote…
BlackFlame 26.07.2012 21:18
BlackFlame
Díky moc za rozsáhlou odpověď.Za foto bych byl moc rád pokud autor svolí.Jedu tam už za pár dní na d…
dabel 27.07.2012 18:41
dabel
http://tera.poradna.net/q/view/226123-pochlubte-se -gekoni-iv koukni tak dal jsem tam příspěvek s ge… poslední
pythonregius2000 28.07.2012 16:57
pythonregius2000

Mám ve Španělsku nějaké kamarády. Jeden je dokonce maniak do field herpingu. Mám od něho i dost fotek. Zeptám se ho, jestli si mohu dovolit sdílet a něco sem vložím...

Jinak jsem v Katalánsku byl v roce 2008. Bylo to tam geniální. Moc se mi tam líbilo. Pyreneje byly úžasné. V údolích pod Pyrenejemi byla k vidění spousta Salamandrů. Jinak ještěrek jsem viděl dost. Na haďoury jsem už to štěstí neměl. Jinak co tam žije... Začnu od milovaných hadů... Vipera latestei a na jihu Pyrenejí Vipera aspis. Nádhera. Z užovek opistoglyfní Malpolon monspessulanus, dále Natrix natrix a Natrix maura, úplně na jihu pak Macroprotodon brevis, v Katalánsku je k vidění i Rhinechis scalaris, Coronella girondica a C. austriaca a ještě Hemorrhois hyppocrepis. Z hadů mě momentálně nic dalšího žijícího na jihu Španělska a v Katalánsku nenapadá. Z ještěrek zaujme určitě krásná ještěrka Timon lepidus. Ještě se tam na jihu vyskytují druhy rodů Podarcis a Psammodromus. Určitě do Katalánska bude výskytem zasahovat nějaká ta Lacerta. Na jihu ještě gekon Hemidactylus turcicus a spousta scinků rodu Chalcides (vím o nich, ale není to moje parketa). Z želv ostrůvkovitě evropská Testuda a Emys orbicularis. Ještě je možné v Katalánsku odhalit zemního satanistu Blanus cinereus. Toť dle mých znalostí vše.

Dotaz mě ale potěšil. Katalánsko mám rád a moc se mi tam líbilo. Doufám, že se tam zase brzy podívám. Užij si to. Mně to tam dost přirostlo k srdci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru