Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nervní samice l.t.campbelli

Zdravím,
prosím o radu...už je to nějaký ten pátek co se mi porvala samice se samcem L.t. campbelli, po tomto incidentu byli odděleni. Samice je 2 roky stará a netváří se napářeně, samec má pouze rok. Už se svlékala, je možná trochu tlustější než obvykle (to se mi může ale zdát), ale domnívám se, doufám správně, že vajíčka nebudou - už je to měsíc, co jsou oddělení. Pro jistotu jsem jí do terária umístila nádobu s vlhkým vermiculitem - zajímal ji pouze před svlekem. Má šílený apetit a neustále se dobývá z terária. Nažraná, nenažraná, zapírá se o sklo a snaží se celodenně dostat ven. Jeden den jsem ji opatrně vytáhla z terária, což se jí vůbec nelíbilo a vrátila zpátky, zelezla si pěkně pod kůru a byl jeden den klid. Znovu to už nepomohlo. Nevím co s ní mám už dělat neustále bourá vše v teráriu...má poměrně velké terárium s teplotou okolo 26°C, velkou misku s vodou, úkryty, nemělo by jí nic chybět. Normálně přes den spí, ale teď se nechce vůbec uklidnit. Nekouše, ale když jsem ji vytáhla, tvářila se, že by klidně i na přítele zaútočila. Nevíte prosím někdo, co by jí mohlo být, případně jestli s ní mám něco dělat?

Předem díky za odpověď
Veronika

Předmět Autor Datum
Nádoba s vermiculitem je na nic! Dejte jí větší nádobu s čerstvým rašeliníkem.
hadilov 09.08.2012 22:48
hadilov
Já za sebe musím říct, že takhle se mi moje campbellka chovala skoro pořád. Jen před svlekem byl kli…
solidus jinde ... 10.08.2012 06:26
solidus jinde ...
Ahoj, mladé campbellky jsou trochu divoké, ale dospělé jsou klidné a bez problému se nechají brát do…
Zamenis 10.08.2012 09:09
Zamenis
Ahoj, tak jsem se spletla...dnes snáší vejce...opravdu byla napářená... nechávala jsem je se samcem… poslední
varden 11.08.2012 01:27
varden

Ahoj, mladé campbellky jsou trochu divoké, ale dospělé jsou klidné a bez problému se nechají brát do ruky. Myslím si, že ta tvoje bude možná jenom hladová. Napiš jak jí krmíš, jak často a kolik toho dostává.

Roční samec je podle mě moc mladý, aby pářil a ani dvouletá samice na připouštění není úplně ideální. U korálovek je lepší počkat na páření až v třetím roce. Možná užovky červené nebo hondurensky můžeš vykrmit, že ti i roční samice snáší vejce, ale ne menší druhy korálovek. Navíc je to podle mě zbytečné, snůšky bývají málo početné, často neoplozené a samice se zbytečně vysílí a pak pomaleji roste, lepší počkat.

Ještě mě napadlo, pokud je had hodně nervózní a stále leze po teráriu, tře se o stěny, po svleku je klidnější, jestli nemá parazity. Pořádně se podívej a zkus po něm přejet mokrou rukou, jestli ti nezůstane něco na dlani.

Ahoj,
tak jsem se spletla...dnes snáší vejce...opravdu byla napářená... nechávala jsem je se samcem dohromady jen proto, že jsem si myslela, že se tohle prozatím nemůže stát a stalo se... jinak bych je samozřejmě rozmnožovala nejdříve za dva roky... :-/ A teď co s vajíčkama, že...když už jsou, tak se asi pokusím je inkubovat...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru