Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská (Python regius) - Terárium

Zdravim chtěl bych si poprvé pořídit hada (krajtu královskou) a hodně sem toho přečetl o terárkách ale moc sem toho nepochopil... Chtěl bych vědět co do terárka dát (prosil bych i fotky + odkazy na obchody kde bych to mohl koupit). A čim bych měl terárium čistit. Zvláště sem nepochopil jak může bejt na jedný straně teplota +- 28 stupňů a na druhé +- 23. A také jak bych měl udržovat vlhkost.. Děkuju za každou odpověď..

Předmět Autor Datum
Tohle už je tu tisíckrát vyřešené. Přečti si zdejší vlákna o chovu Python regius. Kup si tuto levno…
BlackFlame 13.08.2012 11:37
BlackFlame
děkuju moc :) pomohl si mě i mé budoucí krajtě ;)
Matabi 13.08.2012 21:33
Matabi
Nemáš zač. Nepodceň přípravu a hodně zdaru. poslední
BlackFlame 13.08.2012 23:43
BlackFlame

Tohle už je tu tisíckrát vyřešené. Přečti si zdejší vlákna o chovu Python regius.

Kup si tuto levnou a pro začátečníka užitečnou knihu:

http://www.robimaus.cz/cs/edice-abeceda-teraristy/ 158-krajta-kralovska-9788087293010.html

Terárium si můžeš podle svých představ nechat udělat na zakázku u dobrého výrobce. Třeba firma Teraechis ti určitě vyrobí nádherné terárium za dobrou cenu (v poměru ke kvalitě):

Teraechis.htm

Pokud budeš terárium zařizovat sám, měl bys mít detailně načtené potřebné informace o tom, jak vlastně krajtu královskou chovat a co to zvíře potřebuje.

Jelikož nemáš vůbec žádné znalosti, před započetím chovu doporučuji si vše nastudovat. Ideální by bylo, kdyby jsi si koupil zvíře odchované českým chovatelem, se kterým by jsi mohl osobně probrat všechny nejasnosti a který by ti poradil. Levným faremním odchovům nebo importům se raději vyhni.

Čistit... Samozřejmě se provádí běžná údržba (úklid exkrementů a močoviny - dobré uklidit ihned po nálezu), výměna vody (měním každý druhý den), rosení. Jinak u terárií s vysokou vlhkostí měním kompletně substrát jednou za 5 měsíců (cca) a během tohoto procesu kompletně čistím (nejčastěji používám Savo - samozřejmě je pak potřeba vše nechat vyvětrat, vyschnout a omýt ještě horkou vodou). To až tak tvůj případ nebude. Záleží co použiješ za substrát a jaké budeš mít terárium. Také záleží, jestli budeš rozlišovat mezi obdobím sucha a obdobím dešťů. Pokud se objeví nějaký neřád, osvědčila se mi Detia. Dávkovat však opatrně. V tomto případě je údržba hračka. Není to složité ani náročné na čas.

Samozřejmě terárium dotápíš. Tím pádem není složité v teráriu teplotní spektrum vytvořit. Topíš žárovkou nebo topnou fólií. Jsou také topné kameny nebo topné kabely. Ve tvém případě bude asi ideální vytápět žárovkou...

Vlhkost se udržuje rosením. Také pomůžou bazénky, ze kterých se odpařuje voda. Ve tvém případě bude stačit miska s vodou a... Švihej už číst!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru