Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krysa malá - náhlá úmrtí

Zdravím,
chovám mastomyši pro hady a za poslední dva týdny se mi vyskytla dvě náhlá úmrtí. U první jsem si myslela, že se jedná o mrtvici - mastomyš se tvářila v pořádku až na to, že se tak jako spíše plazila než chodila, po položení na záda se nedokázala převrátit, dýchala normálně. Dnes jsem v bedně objevila další umírající mastomyš - ta už ale dýchala velmi rychle a plitce, nehýbala se, nedokázala se zvednout vůbec, no prostě v posledním tažení. Nevíte někdo čím to může být? Nemoc? Degenerace chovu?

Předmět Autor Datum
Doplňuji - jednalo se o mladé mastomyši, stáří cca 2 měsíce, každá z jiného vrhu. Celý den se choval…
varden 14.08.2012 23:47
varden
Ještě doplnění - v obou případech se to stalo pár hodin po tom, co jsem jednu z odchovaných mastomyš… poslední
varden 14.08.2012 23:53
varden

Doplňuji - jednalo se o mladé mastomyši, stáří cca 2 měsíce, každá z jiného vrhu. Celý den se chovaly normálně - lítali po nádobě, žraly a dělaly to co ostatní a zrazu úplně na umření. Vzhledem k tomu, že je kontroluji opravdu často se to muselo stát velmi rychle. Chovná trojka je v pohodě, mám je rok a nemocně ani nijak jinak špatně nevypadají.

Ještě doplnění - v obou případech se to stalo pár hodin po tom, co jsem jednu z odchovaných mastomyší podala hadovi. Nevěřím, že by to mělo nějakou souvislost...jako, že dala jsem myš hadovi a druhou klepla pepka, protože byly kámošky, ale pro jistotu uvádím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru