Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem L.T. campbelli - 1 oplození 2x snůška?

Zdravím,
inkubuji si již jednu snůšku L.T. Campbelli, dnes jsem si prohlížela samici před svlekem a opět má na těle mírné hrbky - jako by měla v sobě další vajíčka. Vím, že tito hadi mají obvykle 2 snůšky, ale vzhledem k tomu, že před 14 dny měla snůšku první, tak jsem si říkala, že už je to asi jako by ta druhá várka a že už by další vejce neměla být...navíc nevím, jak je to s oplozením - jestli musí být samice znovu oplodněna nebo stačí jedno oplodnění na jaře a jsou z toho 2 snůšky? Nevíte náhodou někdo? Také mi samice poměrně hodně ztmavla, čím to?
Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Stava sa, ze na jedno parenie samica spravi aj viac znasok, ale pocet dobrych vajec zvykne byt v dal…
danio007 25.08.2012 14:24
danio007
Hrbky jsou zatím téměř nezřelelné, jen jak jsem chytila samici za hlavou a za ocas a nechala zrelaxo…
varden 25.08.2012 15:27
varden
to je normální..na jaře se spářej a jsou z toho 2 oplozené snůšky. Ta druhá může mít nějaká neoploze…
Aurifer 25.08.2012 16:42
Aurifer
Tak teď už je to jasné, proto se na mě tak nenažraně kouká a nadává mi přes sklo, co je to za binec,…
varden 25.08.2012 17:41
varden
To je jasné, že teď bude žrát jak popelnice...klidně jí můžeš dávat i 2x týdně. Ona potřebuje dohnat…
Aurifer 25.08.2012 17:45
Aurifer
Určitě bude dostávat kolik si řekne, jen teď mám pro ni bohužel jen "mraženky" a když zjistila, že n… poslední
varden 25.08.2012 23:09
varden

Hrbky jsou zatím téměř nezřelelné, jen jak jsem chytila samici za hlavou a za ocas a nechala zrelaxovat, tak se objevilo něco, co by mohlo připomínat vajíčka. Žádná vejce v ní určitě nezůstala, vykladení byla naprosto hubená, rovnoměrně, nikde žádný hrb a před vykladením zřetelně "tlustá", bylo vidět před vykladením posledního vejce poslední "hrb", který po nakladení posledního vejce zmizel. Takže nevím, může to být jen můj pocit. Ještě dodávám, že od doby napáření nebyla samice se samcem v kontaktu.

to je normální..na jaře se spářej a jsou z toho 2 oplozené snůšky. Ta druhá může mít nějaká neoplozená vejce, ale taky nemusí. Záleží na potenci samce. Další snůška většinou nastartuje hned po vykladení té první, ale březost je normálně dlouhá, okolo těch 2 měsíců.

Tak teď už je to jasné, proto se na mě tak nenažraně kouká a nadává mi přes sklo, co je to za binec, že jsem si dovolila jí dát rozmraženou myš, když ona princeznička papá jenom živé myšičky:D (které bohužel došly, krmená byla tři dny zpátky a už mi "nadává")

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru