Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov Zophobas morio

Ahoj. Hledal jsem ale nenašel nic konktrétního. Na netu našel ale podle toho co jsem já zkoušel to rozhodně není ono. Rady jako hlína, kořeny, kůra apod. Kanibalismus byl až moc velký abych z toho mohl mít dostatek krmiva a ještě aby zbylo na zřízení nových chovanců. Neznáte nějaký způsob jak tomu předcházet a jak to udělat aby z chovu bylo co co nejvíce larev? Nejlépe vlastní postřehy a zkušenosti. Děkuju ;-)

Předmět Autor Datum
Chov musí být naprosto oddělený a to nejen brouk/larva, ale i larvy podle stáří, dělal jsem to tak,…
Uroboros 01.09.2012 16:06
Uroboros
Takže když byly larvy přibližně stejně staré tak se ti nežraly mezi sebou? Hlavní otázka je v jakém…
Sikora 01.09.2012 16:19
Sikora
Měl jsem je ve směsi pilin a toho krmení (viz výše), vlhkost jsem nikdy neřešil, kanibalismus jsem n… poslední
Uroboros 01.09.2012 16:36
Uroboros

Chov musí být naprosto oddělený a to nejen brouk/larva, ale i larvy podle stáří, dělal jsem to tak, že jsem brouky vždy po cca týdnu přendal do jiné nádoby (asi po 14 dnech se líhnou larvy), v odstavené nádobě se líhnou malé larvy, postupně takhle máš X nádob kde jsou larvy cca stejného stáří a jednu s brouky, kde žijí a kladou, veškeré vybavení u brouků tvořilo pár proložek na vejce, krmit jsem krmil směsí obilných šrotů, suš. mléka a mletých kočičích granulí + ovoce/zelenia. Už je to pár let, tak si časy přesně nepomatuju, ale myslím, že brouky jsem doplňoval asi co 14 dní. Měsíc (od separace) jim myslím trvala proměna a asi dva měsíce rostly larvy do "dospělosti".

Takže když byly larvy přibližně stejně staré tak se ti nežraly mezi sebou? Hlavní otázka je v jakém substrátu si je měl a čím si je krmil? Zkoušel jsem nějaké směsi rašeliny, různé hrabanky apod ale není to prostě ono. Navíc když tam máš nějakou vlhkost jak se píše na netu tak je to k zbláznění se v tom vrtat a hledat larvy. Údajně to není jak s moučňáky ve šrotech. To je u mě asi ten největší kámen úrazu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru