Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
muze se jednat o onemocneni, ja jsem se s timto u svych zelv nesetkal, muze to byt nedostatek ci pre…
ms-fiala 16.09.2012 09:25
ms-fiala
Zdravím, nejsou to mé želvy- vlastně teď už jsou, tak o předchozích chovných podmínkách moc nevím. A…
petrmed 16.09.2012 21:05
petrmed
tak to skutecne vypada na infekci, ci nejakeho parazita, navic ti vznikl cekem problem, protoze nemo…
ms-fiala 17.09.2012 09:48
ms-fiala
a pri lecbe je potreba zvysit i teplotu vody ~27
ms-fiala 17.09.2012 10:00
ms-fiala
Předchozí majitelé používali hypermangan, což je docela drastická léčba a stejně bez účinku. Jako ak…
petrmed 17.09.2012 12:20
petrmed
akvarijní léčiva jsou na to slabá. Koupele v slabém hypermanganu taky. Sice jsou dobré, ale spíše až… poslední
Aurifer 17.09.2012 13:39
Aurifer

Zdravím,
nejsou to mé želvy- vlastně teď už jsou, tak o předchozích chovných podmínkách moc nevím. Ale byly chovány doma v akvateráriu, byly nějakou dobu venku, ale utíkaly. Předchozí majitelé je dali dohromady z různých nalezenců a nechtěných chovanců. Nejdříve s tím přišla jedna želva a pak se to objevilo u ostatních, to by poukazovalo na nějaké infekční onemocnění, každopádně želvy vypadají, že jim to nijak nevadí. Před několika lety to majitelé řešili s vetem a ten nasadil nějaké antimykotikum, ale mají to stále, léčba zdá se nezabrala. Osobně se mi to moc řešit s nějakým vetem nechce- není tu žádný "plazař" a nevím jestli to má smysl.

tak to skutecne vypada na infekci, ci nejakeho parazita, navic ti vznikl cekem problem, protoze nemocne zelvy musis oddelit , dost mozna i jednotlive, ve zvermexu dostanes pripravky do vody na plisne a podobne, jdou pouzitelny jak pro ryby, tak pro semiakvaticke a vodni zelvy, prilej jim to do vody a pokud mas filtr s uhlim, tak ho vypni, nebo vyndej uhli a voda (pri lecbe) by se mela menit dene, muzes pouzit i vitaminove doplnky a zarad rybi maso

akvarijní léčiva jsou na to slabá. Koupele v slabém hypermanganu taky. Sice jsou dobré, ale spíše až jako podpůrná léčba. Vyčistila a vydesinfikovala bych ubikace, nechala želvy pár dní jen v čisté vodě, v ničem dalším je nemáchala (aby to tolik neovlivňovalo výsledky) a pak bych Vzala želvy k veterináři, co jim rozumí a nechala udělat stěr, kultivaci a test citlivosti. A podle výsledků potom postupovat dále.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru