Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodní nádrž pro Baziliška zeleného

Dobrý den,stavím terárium pro 2 bazilišky zelené a chtěl bych se zeptat jak hluboká by měla bý vodní nádrž.Uvažoval jsem o 30cm hloubce,ale bojím se aby když budu mít mláďata aby se neutopila,jestli je to možne,protože jsou to skvělí plavci a jestli by jim tato hlouba stačila i v dospělosti.. Proto se radči ptám vás na váš názor .Díky za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bazíci jsou hrozná prasata (ono všeobecně tihle "vodní" ještěři) - rychle zasviní vodu, musí se vše…
Uroboros 25.09.2012 21:51
Uroboros
Mám kočinčíny, ve vodě se rochní neustále a samozřejmě do ní "uklízí" všechny výkaly... mám akvárium… poslední
Terkams 30.09.2012 15:29
Terkams

Bazíci jsou hrozná prasata (ono všeobecně tihle "vodní" ještěři) - rychle zasviní vodu, musí se vše udělat tak, aby se to co nejsnáze dalo vypustit/vyčistit, utopit se neutopí, pokud mají všude možnost vylézt + ve vodě nějakej kořen/klacek, jinak jsou schopní plavat proti sklu a mláďata to dřív či později nepřežijí (unaví se a utonou)... Jinak i v dospělosti bohatě stačí 10-15cm, oni se stejně nepotápí, ale klidně to může být 1m, je to fuk.
Navíc moc nechápu větu:

když budu mít mláďata

Myslíš odchov? Tak ty k dospělákům dát nemůžeš, neb ti je s klidem zdlábnou. Pokud na to budu nahlížet tak, že ty mláďata koupíš a dáš do "dospělácky" zařízeného terka, tak to taky není nejmoudřejší, neb je velká šance, že se něco stane.

Mám kočinčíny, ve vodě se rochní neustále a samozřejmě do ní "uklízí" všechny výkaly... mám akvárium 30cm hluboké s rozměry 45x60cm, s tím, že asi 15cm šířky zabírá mělčina, kde není plná hloubka. Topítko a klasický filtr, na který se nasazuje krychle molitanu, výkon tuším pro akvária do 100l. Měním vodu velmi málo, tipnu tak po 2-3 měsících. Jednou za 14 dní vyčistím filtr, jednou za 2-3dny vezmu síťku a poberu hladinu (plavou tam nestrávená křídla švábů) a tak jednou týdně síťkou vyberu i část usazených nečistot ze dna (je tam hlavně nataháno hodně substrátu). Voda je průzračná a nikdy se mi nestalo, že by zapáchala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru