Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V.a.meridionalis - odmítání potravy

Ahoj všem,

z poslední Exotiky jsem si v rámci výměny přivezl čtyřletý pár V.a.meridionalis. Byl jsem předem upozorněn, že hadi, hlavně samec, nejsou v dobrém stavu z určitých důvodů (deposit u "kamaráda" z důvodu práce v zahraničí), tzn. k prodejci nemám žádnou výtku, jednalo se řekněme o "bonus".

Teď k problému. Hadi jsou vyhublí, samice vydatně několikrát pila, samce jsem neviděl, a když se stočí pod žárovku (výhřevný bod 30-32, podle toho, jak blízko si nalezou, na opačném konci 24°C, postupně vyměním žárovku za silnější - nevím, v jakých podmínkách byli doteď, najíždím tedy na "optimu" pomaleji), je placatá. Samci je vidět páteř, je opravdu hubený.

Dva dny jsem nabízel mrtvou myš, bohužel bez úspěchu. Volně položená mrtvá myš byla několikrát učichána, ale taktéž nic. Včera a dnes jsem nabízel živé myši, jak z pinzety, tak volně v teráriu. Samici myš zajímá, ale pouze ji sleduje či se za ní vydá. Bez útoku. Samce jsem viděl na myš 3x zaútočit, pokud byla již moc blízko, ale ve všech případech se jedná o dry bite.

Nic dalšího na hadech nepozoruji, přes den se často vyhřívají, jinak úkryt. Členité biotopové terárium 100x50x50. Hadi nejsou agresivní, při přendavání samice párkrát střelila, od té doby klid.

Co mě napadá je, že hadi byli v nějakém "racku" bez žrádla, tepla atd., a jakoby se probouzení ze "zimování.

Budu vděčný za všechny rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny