Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský- útvar na přilbě

Pred cca mesice se mu objevil takovej divnej utvar na hlave.Zere,prospiva,svleka se dal vesele.Je to normalni rust jeho helmy nebo se me spalil o zarovku.Mam tam na vyhrivani od exotera zarovkui Day Glo neodymium 60W.Na sluneni repti glo 10.0 a jeste pro osvetleni led zarovku.Vapnik davam denne tak okolo 4-5 cvrcku mu obalim,ob den jeste pridam vitaminy roboran.Terarko ma 90x70x50.Jediny nedostatek je v tom,ze je liny jak ves a ji zasadne jen z ruky,jinak sedi cumi a treba dva dny nezere.YDokud ho nevyndam,neposadim na jeho oblibenou kytku a nekrmim.V terarku ho lov nezajima.Z ruky bere,ale stale se snazi utect ven na svoji kyticku. Prikladam fotky terarka,toho utvaru na hlave a jak padi na svuj oblibeny vylet.
Změna předmětu, původně: Utvar na hlave (Aurifer)

loading...
Předmět Autor Datum
Když píšeš dotaz, tak je důležité napsat, o jaký druh živočicha se jedná. A ne aby se to člověk dozv…
Aurifer 07.10.2012 13:11
Aurifer
Bude mu rok a ten utvar je takovy spis tvrdsi nechci mu na to moc mackat a jako by patrici k lebce.M…
PavelK 07.10.2012 19:49
PavelK
Na rok věku je docela malej, ale to žraní obden dva by se tím vysvětlovalo. Pokud je ta boule tvrdá…
Aurifer 07.10.2012 21:29
Aurifer
UV lampu jsem mu menil za silnejsi.Psal jsem ze mu je cca rok koupil jsem ho jako udajne 5 mesicniho… poslední
PavelK 08.10.2012 18:55
PavelK

Když píšeš dotaz, tak je důležité napsat, o jaký druh živočicha se jedná. A ne aby se to člověk dozvěděl až z fotky ;-) Ta boule je tvrdá, nebo měkká? A je těsně pod kůží, nebo pevně sedí na kosti?

Jediny nedostatek je v tom,ze je liny jak ves a ji zasadne jen z ruky,jinak sedi cumi..

A co jiného bys chtěl po odrostlém jemeňákovi, aby dělal? Chamíci prostě většinu času sedí a čumí, protože zbytečný pohyb by na ně akorát upozorňoval predátory. Pokud je vše OK, tak jejich přirozená aktivita spočívá v přelezení z 1 místa na 2 kvůli teromoregulaci, popř. sexuální aktivitě a následně snůšce samice, ale to je tak všechno. Loví to, co se jim objeví nadostřel a kořist aktivně nehledají, takže když ho krmíš z ruky, tak žere z ruky. Co se týče frekvence krmení, tak ak je to zvíře staré?.

UV lampu jsem mu menil za silnejsi.Psal jsem ze mu je cca rok koupil jsem ho jako udajne 5 mesicniho v zverimexu.Mam ho neco pres 4 mesice a lampu ma jiz druhou.Poprve mel asi mesic 2.0 ale pak jsem mu koupil 10.0 jelikoz jsem vymenil o terarko za vetsi.Jinak v lete byl denne na slunci,ne pres okno,ale na primem slunci.Tenhle utvar mu zacel rust nekdy koncem srpna,jenze se zrovna svlekal,takze to vypadalo,ze to k tomu patri.Ale co se mu to zacalo zvetsovat to asi pred 3 tydny.Jeste doplnim ze v lete mel cca mesic pravidelne smykany hnyz vetsinou kobylky,ale i muru,motyla atd od nas z louky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...